Tort alb

de Bunica in Torturi, 6 Ian 2014 | 1761 vizualizari

 

Este tortul pregatit pentru cumpana dintre ani.A fost fin si savuros!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • Crema de vanilie
  • 300 ml. lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 3 linguri zahar
  • o fiola esenta de vanilie
  • 200 g. unt
  • Crema mascarpone
  • 300 g. mascarpone
  • 200 ml. smantana dulce pentru frisca
  • 200 g. smantana grasa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g. zmeura
  • Sirop:
  • 100 ml. apa
  • 50 g. zahar
  • Glazura
  • 200 ml. smantana pentru frisca
  • o lingurita sirop de zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort alb:

Blat:

Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza pana stau pe teluri,ca un pandispan. Adauga faina amestecand usor de jos in sus. Forma se tapeteaza cu hartie de copt. Intreaga compozitie se toarna in forma de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20-25 minute.Testul cu scobitoarea este valabil. Se scoate blatul si se lasa la racit.

Crema de vanilie:

Amesteca amidonul cu laptele si zaharul si pune pe foc intr-un vas cu fundul gros, de preferinta la bain marie, pentru a nu se lipi. Amesteca bine pana cand continutul devine o crema groasa. Ia vasul de pe foc si lasa-l la racit. Cand s-a racit de adauga esenta de vanilie.

Cat se raceste crema se mixeaza untul 10-15 minute, apoi se adauga cate o lingura din crema de vanilie, mixand continu pana se termina crema. Se da la rece.

Crema cu mascarpone

Frisca+smantana grasa se mixeaza pana sta mot apoi se adauga mascarpone ,mixand pentru incorporare. Adauga zaharul vanilat .

Zmeura in tot acest timp a stat la decongelat si scurs.

Siropul il faci din 50g zahar+100ml. apa. Se pune pe foc pana se ingroasa puin.

Blatul taiat in doua ,fiecare parte este foarte subtire.

Asamblare:

Forma in care ai copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara. Tortul se pune in forma. O parte blat insiropat foarte putin (mai mult pe margini). Crema de vanilie care se niveleaza usor cu dosul unei linguri. Crema de mascarpone si zmeura deasupra ei. A doua parte de blat. Se orneaza cu frisca a doua zi.

 

 

TIPS-URI

1

Untul trebuie sa fie spumos.

2

In frisca de ornat am pus o lingurita sirop de zmeura ,dandu-i o tenta de roz..

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort alb 288706
retete culinare - Tort alb 288707
retete culinare - Tort alb 288708
retete culinare - Tort alb 288709
retete culinare - Tort alb 288710
retete culinare - Tort alb 288711

COMENTARII (23)

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 18:56

minunat tort

diaconta 1

07.01.2014, 09:57

Sunt "precisa" ca a fost delicios

Lia_ 1

07.01.2014, 20:20

o bunatate. asa zic dupa ce am citit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L