Tort alb

de Bunica in Torturi, 6 Ian 2014 | 3697 vizualizari

 

Este tortul pregatit pentru cumpana dintre ani.A fost fin si savuros!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • Crema de vanilie
  • 300 ml. lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 3 linguri zahar
  • o fiola esenta de vanilie
  • 200 g. unt
  • Crema mascarpone
  • 300 g. mascarpone
  • 200 ml. smantana dulce pentru frisca
  • 200 g. smantana grasa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g. zmeura
  • Sirop:
  • 100 ml. apa
  • 50 g. zahar
  • Glazura
  • 200 ml. smantana pentru frisca
  • o lingurita sirop de zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort alb:

Blat:

Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza pana stau pe teluri,ca un pandispan. Adauga faina amestecand usor de jos in sus. Forma se tapeteaza cu hartie de copt. Intreaga compozitie se toarna in forma de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20-25 minute.Testul cu scobitoarea este valabil. Se scoate blatul si se lasa la racit.

Crema de vanilie:

Amesteca amidonul cu laptele si zaharul si pune pe foc intr-un vas cu fundul gros, de preferinta la bain marie, pentru a nu se lipi. Amesteca bine pana cand continutul devine o crema groasa. Ia vasul de pe foc si lasa-l la racit. Cand s-a racit de adauga esenta de vanilie.

Cat se raceste crema se mixeaza untul 10-15 minute, apoi se adauga cate o lingura din crema de vanilie, mixand continu pana se termina crema. Se da la rece.

Crema cu mascarpone

Frisca+smantana grasa se mixeaza pana sta mot apoi se adauga mascarpone ,mixand pentru incorporare. Adauga zaharul vanilat .

Zmeura in tot acest timp a stat la decongelat si scurs.

Siropul il faci din 50g zahar+100ml. apa. Se pune pe foc pana se ingroasa puin.

Blatul taiat in doua ,fiecare parte este foarte subtire.

Asamblare:

Forma in care ai copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara. Tortul se pune in forma. O parte blat insiropat foarte putin (mai mult pe margini). Crema de vanilie care se niveleaza usor cu dosul unei linguri. Crema de mascarpone si zmeura deasupra ei. A doua parte de blat. Se orneaza cu frisca a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Untul trebuie sa fie spumos.

2

In frisca de ornat am pus o lingurita sirop de zmeura ,dandu-i o tenta de roz..

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort alb" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
La multi ani,MAMA!