TORT ALB CU BANANE

de Roda in Torturi, 6 Iun 2009 | 4792 vizualizari

 

Un tort la indemana oricarei gospodine.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua,
  • 150g.zahar,
  • 2 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • 160g.faina,
  • 1/2 lingurita praf de copt;
  • Pentru crema:
  • 15g.gelatina,
  • 600g.iaurt natur,
  • 100g.zahar,
  • 4 linguri zeama de lamaie,
  • 350ml. frisca,
  • 600g.banane;
  • Pentru ornat:
  • frisca,
  • banane taiate rotocoale;
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT ALB CU BANANE:

1.Se amesteca galbenusurile cu zaharul ,cu 2 linguri apa fierbinte si cu coaja de lamaie.Se adauga albusurile batute spuma,faina si praful de copt.Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara si se coace in cuptorul bine incalzit,la foc moderat, cca. 25 de minute.


2.Se prepara crema:se amesteca iaurtul cu zaharul si gelatina topita in sucul de lamaie-se tine la frigider pana se intareste-apoi se amesteca cu 200ml. frisca batuta si cu bananele turmixate.


3.Blatul de tort se insiropeaza (sirop din apa si zahar),se niveleaza crema peste blat si se aseaza bananele taiate rotocoale.De jur imprejur se orneaza cu restul de frisca batuta.

 

COMENTARII (12)

Micul 1

10.06.2009, 15:36

Micul, ma intreb cine esti si ce urmaresti


Impostorii.

Roda 1

10.06.2009, 17:14

ha, asta da slujba!!!Probabil esti bine platit , altfel nu te-ai preta la o asemenea slujba ingrata.Ei, fiecare face la ce-l duce capul ,nu-i asa?

elena1988 1

19.01.2011, 12:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu iaurt

de Rux 9

Papanasi cu iaurt

ieri la 23:23

Coaste picante

Coaste picante

ieri la 21:49

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

de Rocsi 9

Pepene rosu,...

ieri la 20:58

Bomboane de ciocolata asortate

de ancutsa 4

Bomboane de...

ieri la 20:52