Tort alb cu crema de vin si lamaie

de katty in Dulciuri, 24 Noi 2014 | 3580 vizualizari

 

Imi plac torturile cu crema dulce-acrisoara, iar acesta este unul dintre ele.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 10 albusuri ,
  • 10 linguri zahar,
  • 1 lingura zeama de lamaie ,
  • coaja de lamaie,
  • 8 linguri faina ,
  • 5 gr praf de copt,
  • un praf de sare
  • crema:
  • 4 galbenusuri,
  • 200 gr zahar,
  • 250 ml vin alb dulce,
  • 1 plic gelatina ,
  • 250 gr frisca,
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie mai mare sau 2 mai mici
  • frisca pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort alb cu crema de vin si lamaie:

Pentru prepararea tortului cu crema de lamaie incepem cu prepararea blatului .
Batem albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare pana se intaresc .Adaugam zaharul,zeama si coaja de lamaie si batem pana obtinem o crema tare.Adaugam faina cernuta ,praful de copt si amestecam usor de sus in jos pana se omogenizeaza bine .Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina  si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 35 de minute ( pana este gata ) Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca ,apoi il taiem in 2 pe orizontala.
Pentru crema batem galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana se albeste .Adaugam vinul caldut ,coaja de lamaie , punem vasul cu crema  la bain-marie  si amestecam continuu pana se ingroase ,fara a fierbe .

Hidratam gelatina in zeama de lamaie Dam jos ,adaugam zeama de lamaie cu gelatina si amestecam tinand vasul cu fundul pe gheata sau apa rece pana ce crema s-a racit complet ,fara a se inchega .Batem frisca si o amestecam in compozitie .Montam tortul in forma in care a fost copt blatul .Punem o felie de blat ,3/4 din crema ,a doua felie ,restul de crema .

Dam forma la rece pentru cateva ore .Ornam cu frisca ,ciocolata  sau dupa imaginatie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort alb cu crema de vin si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Alex