Tort alb cu crema de vin si lamaie

de katty in Dulciuri, 24 Noi 2014 | 1051 vizualizari

 

Imi plac torturile cu crema dulce-acrisoara, iar acesta este unul dintre ele.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 10 albusuri ,
  • 10 linguri zahar,
  • 1 lingura zeama de lamaie ,
  • coaja de lamaie,
  • 8 linguri faina ,
  • 5 gr praf de copt,
  • un praf de sare
  • crema:
  • 4 galbenusuri,
  • 200 gr zahar,
  • 250 ml vin alb dulce,
  • 1 plic gelatina ,
  • 250 gr frisca,
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie mai mare sau 2 mai mici
  • frisca pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort alb cu crema de vin si lamaie:

Pentru prepararea tortului cu crema de lamaie incepem cu prepararea blatului .
Batem albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare pana se intaresc .Adaugam zaharul,zeama si coaja de lamaie si batem pana obtinem o crema tare.Adaugam faina cernuta ,praful de copt si amestecam usor de sus in jos pana se omogenizeaza bine .Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina  si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 35 de minute ( pana este gata ) Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca ,apoi il taiem in 2 pe orizontala.
Pentru crema batem galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana se albeste .Adaugam vinul caldut ,coaja de lamaie , punem vasul cu crema  la bain-marie  si amestecam continuu pana se ingroase ,fara a fierbe .

Hidratam gelatina in zeama de lamaie Dam jos ,adaugam zeama de lamaie cu gelatina si amestecam tinand vasul cu fundul pe gheata sau apa rece pana ce crema s-a racit complet ,fara a se inchega .Batem frisca si o amestecam in compozitie .Montam tortul in forma in care a fost copt blatul .Punem o felie de blat ,3/4 din crema ,a doua felie ,restul de crema .

Dam forma la rece pentru cateva ore .Ornam cu frisca ,ciocolata  sau dupa imaginatie .

 

RETETA IN IMAGINI

Tort  alb cu crema de vin si  lamaie-0
Tort  alb cu crema de vin si  lamaie-1

COMENTARII (10)

diaconta

diaconta 1

24.11.2014, 23:50

Minunat

Bya Ralu

Bya Ralu 1

25.11.2014, 00:04

babi5

babi5 1

26.11.2014, 16:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24