Tort Alb-Negru

de oana_pisicutza16 in Torturi, 14 Apr 2012 | 10162 vizualizari

 

Tortul l-am facut pentru un baietel mulatru:D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 2 linguri de apa
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 linguri de cacao
  • Crema : (ingredientele se impart in doua pentru cele doua creme)
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 300 ml frisca
  • 100g cioco neagra
  • 100g cioco alba
  • O jumatate de plic de gelatina
  • Jeleu:
  • 200 g capsuni
  • 50g zahar
  • 5g gelatina
  • Pt ornat:
  • 200 ml frisca
  • Ciocolata neagra rasa
  • Ciocolata alba rasa
  • Fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Alb-Negru:

Blat:

Se bate albusul spuma cu zaharul

Dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina

Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea

Crema alba:

Se pune 1 ou cu 2 linguri de zahar pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa, apoi se lasa la rece

Jumatate din gelatina se inmoaie cu un pic de apa calda

150 ml de frisca se bate tare, peste care se adauga ouale, zaharul, ciocolata alba topita si gelatina

Crema neagra

Se face acelasi lucru ca si la crema alba

Jeleu:

Capsunile se piseaza si se amesteca pe foc cu zaharul

Dupa care se adauga si gelatina

Se lasa putin sa se raceasaca si se poate pune peste crema

Blatul se taie in 3, se pune o foaie in tava in care s-a copt blatul

Se insiropeaza cu 50 gr zahar caramelizat in 150 ml apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Alb-Negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

anomisana 1

15.07.2012, 16:38

Foarte frumos si probabil si gustos. Fara cuvinte, doar felicitari.

oana_pisicutza16 1

15.07.2012, 23:03

multumesc mult anomisana:*

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 15:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Pian