Tort alb-negru cu crema de martipan, capsuni si frisca

de Sidy in Torturi, 8 Mai 2013 | 1645 vizualizari

 

Am vrut sa creez o surpriza placuta oaspetilor mei dragi, de Paste si a iesit un tort delicios , pufos si moale, cu o crema pe gustul nostru, adica cu fructe( capsuni).

 

INGREDIENTE

  • - pentru blatul alb:
  • 3 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran Dr Oetker
  • 1-2 linguri apa
  • un praf de sare
  • - pentru blatul negru:
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao Dr Oetker
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran Dr Oetker
  • 1-2 linguri apa
  • un praf de sare
  • - pentru crema :
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina Dr Oetker( 10 g)
  • 1 plic martipan Dr Oetker( 100 g)
  • 250 g capsuni coapte
  • - pentru decor:
  • sabloane decor tort de la Dr Oetker
  • 1 lingurita cacao Dr Oetker
  • 1 lingura nuca de cocos verde
  • 50 g bombonele colorate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort alb-negru cu crema de martipan, capsuni si frisca:

Facem blatul alb din  galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.

Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.

La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.

Intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt, turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.

Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul. Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma.

La fel procedam si cu blatul negru, atata doar ca amestecam faina si cu lingura de cacao.

Pina se racesc bine blaturile , preparam crema. Frisca rece de la frigider o mixam bine pina se intareste.

Gelatina se inmoaie conform instructiunilor de pe plic, apoi o incorporam in frisca , impreuna cu capsunile zdrobite si cu martipanul ras.

Amestecam sa se omogenizeze toate.Vom obtine o crema ferma, dar pufoasa.

Dupa ce blaturile s-au racit, cu ajutorul unui bol facem cate un cerc in fiecare blat , il decupam si mijlocul alb il punem la blatul negru, iar mijlocul negru la blatul alb.

Am gasit aceasta metoda pe blogul Sarei- Culorile din farfurie. Multumesc Sara !

Trecem la asamblarea tortului. Asezam pe platoul de servire primul blat, il insiropam cu ce sirop vreti voi ( eu am facut un sirop din 200 ml apa pusa la fiert cu 5 linguri zahar.Lasam sa se raceasca, adaugam esenta de rom ).Deasupra punem 1/3 din crema, asezam al doilea blat, il insiropam si punem alta 1/3 crema.Cu crema ramasa unplem golurile dintre blaturi si ornem tortul cu crema pusa in posh.

Ornam tortul dupa cum va place. Cum eu am doua maini stangi la asa ceva , l-am ornat dupa cum se vede, cu iepurasi de cacao , facuti cu sablonul de la Dr Oetker si cu bombonele colorate.

Pofta mare sa aveti !

 

TIPS-URI

1

Lasati la rece tortul inainte de a-l taia, de seara pina dimineata.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort alb-negru cu crema de martipan, capsuni si frisca 226042
retete culinare - Tort alb-negru cu crema de martipan, capsuni si frisca 226043
retete culinare - Tort alb-negru cu crema de martipan, capsuni si frisca 226044
retete culinare - Tort alb-negru cu crema de martipan, capsuni si frisca 226045
retete culinare - Tort alb-negru cu crema de martipan, capsuni si frisca 226046
retete culinare - Tort alb-negru cu crema de martipan, capsuni si frisca 226047
retete culinare - Tort alb-negru cu crema de martipan, capsuni si frisca 226048
retete culinare - Tort alb-negru cu crema de martipan, capsuni si frisca 226049
retete culinare - Tort alb-negru cu crema de martipan, capsuni si frisca 226050

COMENTARII (14)

laura_n 1

08.05.2013, 13:41

bravooo, Sidy

Teo 1

08.05.2013, 22:09

nu stiu cat de gustos e , dar decorul e atat de original si de mare efect!bravo!

Krystyan Trendy 1

19.06.2014, 09:37

ce tort frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55