Tort alb-rosu pentru 8Martie

de Julie in Torturi, 8 Mar 2011 | 3291 vizualizari

 

La multi ani tuturor femeilor!

 

INGREDIENTE

  •  Blat:
  • 200g unt sau margarina,
  • 6linguri zahar,
  • 3 oua,
  • 1lingurita praf  de copt,
  • esenta de vanilie,
  • 250g faina.
  • Sirop:
  • 100 ml apa,
  • 3-4 linguri zahar,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • esenta de vanilie.
  • Crema rosie:
  • 1cana visine congelate,
  • 50 ml apa,
  • 1/2 cana cu zahar,
  • 4 linguri praf de budinca.
  • Crema alba:
  • 200 ml frisca lichida,
  • 100g ciocolata alba,
  • 1lingurita gelatina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort alb-rosu pentru 8Martie:

Blat:

Se mixeaza untul cu zaharul pana rezulta o crema spumoasa, se adauga ouale, pe rand, mixand dupa fiecare. La sfarsit se pune esenta si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 30-35 minute la foc mic. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Crema rosie:

Visinele, zaharul, apa si praful de budinca se pun intr-un vas pe foc si se fierb pana se ingroasa, amestecand continuu. Se paseaza apoi cu blenderul pana se obtine un piure fin si uniform.

Crema alba:

Frisca se pune intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere, se da deoparte, se dauga ciocolata maruntita si se amesteca pana la dizolvarea completa. Se adauga gelatina inmuiata si dizolvata pe baie de aburi. Crema se da la rece 3-4 ore, dupa care se mixeaza pana isi dubleaza volumul.

Sirop:

Se pun pe foc apa, zaharul, zeama de lamaie, esenta si se fierb pana se topeste zaharul.

Asamblarea:

Pe un platou se aseaza primul blat, se insiropeaza; se intinde crema rosie, se pune al doilea blat si se insiropeaza usor si acesta. Cu crema alba se imbraca si se orneaza tortul dupa propria imaginatie.
Se lasa 2 ore la rece inainte de a fi servit. Pofta buna si "La multi ani! "

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort alb-rosu pentru 8Martie 90094
retete culinare - Tort alb-rosu pentru 8Martie 90095
retete culinare - Tort alb-rosu pentru 8Martie 90096
retete culinare - Tort alb-rosu pentru 8Martie 90097
retete culinare - Tort alb-rosu pentru 8Martie 90099
retete culinare - Tort alb-rosu pentru 8Martie 90100
retete culinare - Tort alb-rosu pentru 8Martie 90101

COMENTARII (31)

Criss 1

09.03.2011, 12:18

Superb!

mirela0911 1

09.03.2011, 22:44

Foarte frumos tortul La multi ani si tie

adry88 1

11.06.2011, 16:56

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59