Tort ''Amalia''

de gaby_gabytza in Torturi, 22 Noi 2012 | 2416 vizualizari

 

e un tort de bun venit pt fetita mea amalia care abia a venit in viata mea:-)

 

INGREDIENTE

  • blat maro
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de rom
  • blatul alb
  • 5 oua
  • coaja de lamaie
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt
  • 150 g zahar
  • crema ganache de ciocolata
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 500 ml frisca
  • 50 g unt
  • decor
  • pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''Amalia'':

Se mixeaza albusurile cu zaharul bine, dupa care se adauga galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste albusuri. Adaugam si esenta si amestecam cu o lingura.Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Pentru blatul alb procedam la fel.

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele mici, untul si frisca. Punem pe foc pana se topeste, amestecam continuu. Dam deoparte si lasam sa se raceasca foarte bine. Restul de frisca o mixam foarte  bine. Dupa ce s-a racit crema de ciocolata o mixam bine, dupa care o amestecam cu frisca mixata inainte.

Asamblare: pe o tava asezam blatul alb il insiropam, ungem crema si punem blatul maro, ungem blatul cu un pic de unt si decoram cu pasta de zahar.

Sectiune nu am mai apucat, dar va asigur ca iesit deliciosssss

 

RETETA IN IMAGINI

Tort ''Amalia''-0
Tort ''Amalia''-1

COMENTARII (30)

_Alina_

_Alina_ 1

23.11.2012, 09:22

Sa fie sanatoasa si sa va aduca numai impliniri!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

23.11.2012, 09:56

ms rhapsody

lilik

lilik 1

23.11.2012, 22:37

Sa creasca mare,frumoasa si sanatoasa si sa va bucurati impreuna de cele mai frumoase momente
Delicios tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!