Tort Amandina

de Oana in Torturi, 1 Oct 2010 | 13820 vizualizari

 

Pentru Cata :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr. zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 2 linguri cu  cacao
  • 8 linguri faina
  • Crema :
  • 4 galbenusuri
  • 200gr zahar pudra
  • 200 gr margarina
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta rom
  • Sirop :
  • 300 ml apa
  • 100 gr. zahar
  • 2 plicuri cappuccino
  • 1 fiola esenta rom
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 70 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Se incinge cuptorul si se tapeteaza forma de tort cu ulei si faina.

Albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se freaca bine cu uleiul. Peste albusuri se adauga apa, apoi galbenusurile. Faina se amesteca cu cacao si se pune in ploaie, putin cate putin, peste compozitia de albusuri, amestecand cu o lingura, de jos in sus. Se toarna compozitia in forma de tort si se coace la foc mic pana trece "testul scobitorii". Se lasa putin la racit, apoi se scoate blatul din forma si se raceste complet. Se taie in trei.

Siropul: apa se fierbe cu zaharul si plicurile de capuccino, apoi se lasa la racit si se adauga esenta de rom.

Crema: Galbenusurile se mixeaza la bain-marie cu 100 g zahar pana se ingroasa, apoi se lasa la racit. Margarina moale se mixeaza cu restul de zahar, apoi se amesteca cu galbenusurile, se adauga esenta de rom si cacao, se amesteca bine si se lasa la rece.

Se insiropeaza bine prima felie din blatul de tort, se toarna jumatate din crema si se niveleaza bine, se pune a doua foaie de blat, se insiropeaza, urmeaza restul de crema si apoi ultima foaie de blat insiropata. Se lasa la rece pana se pregateste glazura.

Glazura: se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, apoi se toarna peste tort.

Se serveste cu moturi de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Ina 1

02.10.2010, 23:09

Ce bine arata si ce bun o fii...

kamy 1

03.10.2010, 23:47

pe gustul meu...ciocolata cu ciocolata..
dar sigur nu mai e...sunt o intarziata 5f

CretuValentina 1

31.05.2019, 11:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort "Tutti Frutti"