Tort Amandina

de alinutza1983 in Torturi, 14 Feb 2011 | 4893 vizualizari

 

Desi sunt cam intarziata....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 200 g zahar,
  • 3 lg. apa,
  • 3 lg. ulei,
  • 2 lg cu varf de cacao,
  • 8 lg faina.
  • Sirop:
  • 400 ml apa,
  • 200 g zahar,
  • 2 lg. cu varf de cappuccino de ciocolata,
  • esenta de rom.
  • Crema
  • 2 galbenusuri,
  • 150 g zahar pudra,
  • 250 g unt,
  • 2 lg. cacao,
  • esenta de rom ( sau chiar rom)
  • Glazura
  • 150 g ciocolata amaruie,
  • 100 g ciocolata cu lapte,
  • 200 ml smantana lichida (frisca lichida),
  • 50 g unt.  
  • eu nu am mai avut timp pentru a face astfel de glazura, asa ca am trisat cu un plic de glazura de la Dr. Oetker.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

1.Se separa galbenusurile de albusuri, punandu-se in castroane incapatoare (2-3 l). Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, amestecand incontinuu, 4-5’, pana se topeste zaharul.Galbenusurile se freaca cu uleiul.Se adauga apoi apa si galbenusurile frecate cu ulei si, cu ajutorul unei linguri de lemn, se amesteca usor, pana ce acestea se incorporeaza in albusuri; adaugam, putin cate putin, faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza amestecul.

2.Se toarna aluatul intr-o tava de ø 24-26 cm., unsa cu ulei si tapetata cu faina (in cazul in care tava nu are peretii detassabili, se decupeaza hartie de copt de acelasi diametru care se aseaza pe fundul tavii).

Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca blatul.

Sirop

Se pun la fiert apa cu zaharul si cappuccino, intr-o oala, iar din momentul in care au dat in clocot, se amesteca si se mai fierb cateva minute, la foc domol. Se opreste focul, se adauga cateva picaturi de esenta de rom, cat inca este cald si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Crema:

Se bate spuma untul, se adauga zaharul pudra si se amesteca pana la dizolvarea zaharului. Se adauga galbenusurile, cacao si 3-4 picaturi de esenta de rom si se mai mixeaza pana devine un amestec omogen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

15.02.2011, 15:31

gustos

Cris2711 1

15.02.2011, 17:26

alinutza1983 1

15.02.2011, 19:40

...mersi bucatarasi! l-am facut aseara intr-o mare graba! acum devoram cate-o bucatica rece....buuuuun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu reţetă originală