Tort Amandina

de Julie in Torturi, 2 Dec 2011 | 11003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua,
  • 14 linguri zahar,
  • 3 linguri apa,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 linguri cacao, 
  • 8 linguri faina,
  • 1 praf de copt,
  • esenta de vanilie.
  • Crema:
  • 300 g unt,
  • 200 g zahar pudra,
  • 3 galbenusuri,
  • 3-4 linguri cacao,
  • esenta de rom.
  • Sirop:
  • 200 ml apa,
  • 100 g zahar,
  • 1 cappuccino cu rom,
  • esenta de rom.
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte,
  • 100 g unt,
  • 2 linguri frisca lichida.
  • Crema decor:
  • 100 g ciocolata neagra,
  • 300 ml frisca lichida.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Blat: (diametru tava - 29 cm) Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa, uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Crema: Se mixeaza untul cu zaharul, apoi cu galbenusurile, adaugate pe rand si mixand dupa fiecare. Se adauga cacaoa si esenta de rom. Se continua mixarea pana cand se obtine o crema spumoasa.

Sirop: Se pun pe foc apa si zaharul, se adauga praful de cappuccino si esenta de rom. Se da un clocot, apoi se lasa sa se raceasca.

Glazura: Ciocolata, untul si frisca, se pun pe foc si se lasa pana se topesc toate si compozitia se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei.

Decorul: Se incalzesc 100 ml frisca lichida, se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se dizolva. Se lasa la rece 2-3 ore. Se adauga apoi si restul cantitatii de frisca si se mixeaza pana isi dubleaza volumul.

Asamblarea: Blatul se insiropeaza si se umple cu crema de unt. Se toarna deasupra glazura si se da tortul la rece. Cand glazura s-a intarit, se decoreaza cu crema, dupa imaginatia proprie. Se pot folosi si romburi din ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Amandina-0
Tort Amandina-1
Tort Amandina-2
Tort Amandina-3
Tort Amandina-4
Tort Amandina-5

COMENTARII (29)

bettyC 1

10.12.2011, 17:43

ellamaria 1

11.12.2011, 18:59

Delicios! Mi-ai dat o idee buna

elena1988 1

12.12.2011, 12:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04