Tort Amandina

de MotanLaOale in Torturi, 26 Oct 2012 | 3932 vizualizari

 

M-am inspirat de la Timea. Foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 120 g zahar
  • 4 lingurite nescafe
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • 350 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 3 galbenusuri
  • 2 fiole esenta de rom
  • Glazura:
  • 100 ml frisca lichida,
  • 200 g ciocolata neagra
  • Ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 lingurite nescafe
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Se bat spuma tare albusurile cu sarea.

Se adauga zaharul si se mai mixeaza cateva minute.

Se adauga treptat, pe rand: galbenusurile, uleiul si apa.

Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula si amestecand usor de sus in jos, sa nu se lase spuma.

Se toarna in tava rotunda de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt. 

Se da la cuptorul preancalzit pentru 30-35 minute. Verificam cu o scobitoare daca este copt blatul.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Cand este racit blatul se taie in 3.

Pentru sirop se pune pe foc apa cu zaharul si cand fierbe se adauga nesul si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute.

Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Pentru crema untul tinut la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra.

Se adauga pe rand galbenusurile, cacao si esenta de rom si se mixeaza pana obtinem o crema spumoasa si fina.

Cele trei foi de blat se pun pe trei platouri si se insiropeaza bine.

Se aseza pe un platou prima foaie de blat insiropata bine apoi ungem cu jumatate din crema.

Se pune a doua foaie insiropata si ungem cu crema ramasa.

Se aseza ultima foaie insiropata.

Se da la frigider minim o ora.

Pentru glazura se topeste pe baie de aburi ciocolata amestecata cu frisca lichida si se amesteca pana se topeste ciocolata.

Se lasa sa se raceasca usor apo sei toarna peste tort, niveland si lasand sa curga si pe margini.

Se da la frigider o ora sa sa intareasca glazura.

Pentru ornat am batut 200 ml de frisca lichida cu 3 lingurite de nescafe.

Am ornat laterala tortului si am facut cateva moate (mai mult gramajoare).

Se poate orna cum va place si oricum mai frumos de cum am reusit eu.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Amandina 184664
retete culinare - Tort Amandina 184665
retete culinare - Tort Amandina 184666
retete culinare - Tort Amandina 184667
retete culinare - Tort Amandina 184668
retete culinare - Tort Amandina 184669
retete culinare - Tort Amandina 184670
retete culinare - Tort Amandina 184671
retete culinare - Tort Amandina 184672
retete culinare - Tort Amandina 184673
retete culinare - Tort Amandina 184674
retete culinare - Tort Amandina 184675
retete culinare - Tort Amandina 184676
retete culinare - Tort Amandina 184677
retete culinare - Tort Amandina 184678
retete culinare - Tort Amandina 184679

COMENTARII (52)

MotanLaOale 1

27.10.2012, 12:01

Inca mai este

adry88 1

27.10.2012, 13:19

excelent

MotanLaOale 1

27.10.2012, 17:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S