Tort "Amandina"

de Lavinia in Torturi, 6 Ian 2013 | 10817 vizualizari

 

Iata ca am reusit sa vin si eu cu prima reteta din acest an ,un minunat tort amandina la sarbatorirea celor 2 ani de relatie cu iubitul meu :)
Si cum mie imi place atat de mult ciocolata nu puteam sa fac decat un tort ce contine muuuuuulta ciocolata si rom !

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 130 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa rece
  • 110 g faina
  • 25 g cacao

Crema:

  • 300-350 g unt
  • 150 g zahar pudra(puteti pune cat doriti ,eu nu prefer prajiturile foarte dulci,chiar daca amandina e o prajitura dulce)
  • 5 galbenusuri
  • 35 g cacao
  • esenta de rom

Sirop:

  • 300 ml apa
  • zahar dupa gust
  • esenta de rom

Glazura/ornat:

  • 200 g ciocolata neagra+80 ml frisca lichida
  • frisca+cacao+rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Amandina":

Pentru blat amestecam galbenusurile cu 80 g zahar,adaugam treptat amestecand continuu uleiul,apa si faina amestecata cu cacaua cernute in prealabil.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul si se mixeaza 2-3 min.Spuma se adauga peste compozitia de galbenusuri  si se amesteca incet de sus in jos cu mare atentie sa nu se lase.

Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava 26 cm diametru timp de 12-15 min fiecare(testul scobitorii)

Puteti coace si un singur blat si sa il taiati in 3 dar e mult mai usor asa.

Pentru sirop fierbeti apa cu zahar iar cand s-a racit adaugati esenta.
Pentru crema mixati untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana se topeste zaharul.Adaugati pe rand cate un galbenus,cacaua si mixati in continuare.La sfarsit adaugati esenta de rom dupa gust(eu am pus multa ca de fiecare data)

Cui nu ii plac ouale crude fierbeti galbenusurile amestecate cu zaharul pe baie de aburi pana se leaga compozitia si se ingroasa.

Asamblare:
blat/sirop/1/2 crema/blat/sirop/1/2 crema/blat/sirop.

Dati tortul la rece timp in care preparati glazura.

Topiti ciocolata cu frisca si lasati cateva minute sa se racoreasca.

Glazurati tortul si dati iar la rece pana se intareste glazura.

Decorati tortul cu frisca amestecata cu cacao si rom sau lasati-l asa simplu.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Amandina"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Lavinia 1

07.01.2013, 16:37

Gabi inca nu suntem casatoriti e devreme Deci prieteni

mena29 1

07.01.2013, 21:37

Amandina este printre preferatele mele!

Lavinia 1

07.01.2013, 22:52

Si ale mele!Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Ora 12