Tort "Amandina"

de Lavinia in Torturi, 6 Ian 2013 | 7285 vizualizari

 

Iata ca am reusit sa vin si eu cu prima reteta din acest an ,un minunat tort amandina la sarbatorirea celor 2 ani de relatie cu iubitul meu :)
Si cum mie imi place atat de mult ciocolata nu puteam sa fac decat un tort ce contine muuuuuulta ciocolata si rom !

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 130 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa rece
  • 110 g faina
  • 25 g cacao

Crema:

  • 300-350 g unt
  • 150 g zahar pudra(puteti pune cat doriti ,eu nu prefer prajiturile foarte dulci,chiar daca amandina e o prajitura dulce)
  • 5 galbenusuri
  • 35 g cacao
  • esenta de rom

Sirop:

  • 300 ml apa
  • zahar dupa gust
  • esenta de rom

Glazura/ornat:

  • 200 g ciocolata neagra+80 ml frisca lichida
  • frisca+cacao+rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Amandina":

Pentru blat amestecam galbenusurile cu 80 g zahar,adaugam treptat amestecand continuu uleiul,apa si faina amestecata cu cacaua cernute in prealabil.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul si se mixeaza 2-3 min.Spuma se adauga peste compozitia de galbenusuri  si se amesteca incet de sus in jos cu mare atentie sa nu se lase.

Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava 26 cm diametru timp de 12-15 min fiecare(testul scobitorii)

Puteti coace si un singur blat si sa il taiati in 3 dar e mult mai usor asa.

Pentru sirop fierbeti apa cu zahar iar cand s-a racit adaugati esenta.
Pentru crema mixati untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana se topeste zaharul.Adaugati pe rand cate un galbenus,cacaua si mixati in continuare.La sfarsit adaugati esenta de rom dupa gust(eu am pus multa ca de fiecare data)

Cui nu ii plac ouale crude fierbeti galbenusurile amestecate cu zaharul pe baie de aburi pana se leaga compozitia si se ingroasa.

Asamblare:
blat/sirop/1/2 crema/blat/sirop/1/2 crema/blat/sirop.

Dati tortul la rece timp in care preparati glazura.

Topiti ciocolata cu frisca si lasati cateva minute sa se racoreasca.

Glazurati tortul si dati iar la rece pana se intareste glazura.

Decorati tortul cu frisca amestecata cu cacao si rom sau lasati-l asa simplu.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort "Amandina"-0
Tort "Amandina"-1
Tort "Amandina"-2
Tort "Amandina"-3
Tort "Amandina"-4

COMENTARII (31)

 Lavinia

Lavinia 1

07.01.2013, 16:37

Gabi inca nu suntem casatoriti e devreme Deci prieteni

mena29

mena29 1

07.01.2013, 21:37

Amandina este printre preferatele mele!

 Lavinia

Lavinia 1

07.01.2013, 22:52

Si ale mele!Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!