Tort Amandina

de elucubratiiculinare in Torturi, 5 Mar 2013 | 1440 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 ouă,
  • 6 linguri zahăr,
  • 3 linguri făină,
  • 3 linguri cacao,
  • o linguriță praf de copt,
  • 3 linguri ulei.
  • Sirop:
  • 2 căni apă,
  • 1 cană zahăr,
  • 3 felii lămâie,
  • esență rom.
  • Crema:
  • 200 g unt,
  • 100 g zahăr,
  • 100 g ciocolată,
  • 200 g frișcă.
  • Glazura:
  • 100 g ciocolată,
  • 50 g frișcă.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Pentru blat, se bat bine albușurile cu zahărul. Adăugăm gălbenușurile, unul câte unul. Adăugăm treptat uleiul și la sfârșit făina amestecată cu praful de copt și cacao. Compoziția se pune într-o formă de tort unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt (în lipsă punem făină). Se coace la 180 grade pentru 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea înainte de a-l scoate din cuptor. Se lasă la răcit.

Pentru sirop
, punem într-o crăticioară apa cu zahărul și feliile de lămâie. Se dau în clocot și se lasă să fiarbă încet pentru 5 minute. După ce se răcește se adaugă esență de rom.

Pentru cremă, se freacă bine untul cu zahărul, se adaugă ciocolata topită  și răcită  (atenție, că dacă o puneți caldă se taie untul), iar la sfârșit adăugăm frișca bătută și amestecăm bine până la omogenizare.

Pentru glazură, topim ciocolata, iar când se răcește se amestecă cu frișcă bătută.

Se taie blatul în două. Se însiropează baza tortului, se pune crema, se acoperă cu celălalt blat care se însiropează. Se îmbracă în glazură și se ornează după plac.

Poftă bună!

 

COMENTARII (12)

diana_k 1

06.03.2013, 17:30

super tortul

scortisoara 1

06.03.2013, 18:12

o minunatie!

elucubratiiculinare 1

06.03.2013, 22:37

a fost tare bun, pacat ca nu am poze prea frumoase, e complicat cu lumina asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59