Tort amandina

de Andrews in Torturi, 12 Ian 2016 | 2315 vizualizari

 

Tortul Amandina l-am facut cu mare drag  pentru o  prietena foarte buna .  

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 1 esenta de rom
  • faina 200 gr.
  • 30 gr. cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • Pentru Crema
  • 2 pachete de unt
  • 400 de gr zahar pudra
  • 2 lingurite de cafea instant (ness)
  • cacao
  • 4 linguri de frisca sau lapte
  • Sirop:
  • 500 gr. zahar
  • 1 litru de apa
  • esenta de rom
  • Glazura
  • 300 gr. frisca
  • 200 gr. ciocolata neagra sau 300 gr. ciocolata cu lapte
  • 1 plic de gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

Blatul este pandispan cu cacao: punem cele 6 oua intr-un bol si le mixam cu un pic de sare pana isi capata volum apoi adaugam zaharul si mixam in continuare.  Dupa ce s-a topit zaharul adaugam uleiul si esenta de rom si mixam. Apoi punem faina, cacao si praful de copt si amestecam cu o spatula de jos in sus, fara a strica volumul oualelor. Pregatiti o tava dreptunghiulara  pe care o tapetati cu  hartie de copt , puneti compozitia si dati la cuptor pana faceti testul cu scobitoarea.

Cat aveti blatul la copt pregatiti siropul: puneti apa  si zaharul intr-o cratita pe aragaz si lasati sa clocoteasca , dupa ce a  inceput sa colocoteasca ma lasati siropul inca 5 minute si opriti focul. Dupa ce s-a racit siroul adaugati esenta de rom si amestecati un pic cu o lingura.

Pentru a face crema trebuie sa lasati untul la temperatura camerei  cam 1 ora si apoi puneti untul intr-un bol  si incepeti sa mixati.  Adaugati zaharul pudra in functie de cat de dulce vreti.  Dupa ce zaharul s-a incorporat adaugati cafeaua instant si mixati. Apoi adaugati frisca sau  laptele si cacao ,  mixati in continuare pana se incorporeaza toate ingredientele si gata.

Glazura: intr-un pahar  puneti un plic de gelatina peste care adaugati apa cat scrie pe plic si lasati sa se hidrateze. Puneti frisca  pe aragaz si o lasati  pana se incalzeste bine. Intre timp tocati ciocolata marut. Dupa ce s-a incalzit frisca, turnati-o peste ciocolata si invartiti pana se topeste. Apoi adaugati gelatina si amestecati bine.

Montarea tortului: taiati blatul in 3 straturi, asezati primul strat  pe platoul de tort  si  insiropati-l. Adaugati crema si iar un strat de blat-insiropat -crema -start de blat -insiropat si crema , apoi  lasati-l la frigider 2 ore, dupa care puneti glazura. Lasati tortul la frigider 1 ora si apoi decorat dupa plac.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort amandina 422134
retete culinare - Tort amandina 422135
retete culinare - Tort amandina 422136

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

13.01.2016, 08:46

dantes 1

14.01.2016, 12:18

Delicios!

katty 1

15.01.2016, 08:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S