Tort Amareta

de Panacris in Torturi, 24 Noi 2011 | 3114 vizualizari

 

Acest tort a fost ales de baiatul meu cel mare pentru petrecerea lui de majorat. Cred ca piesele de rezistenta care la/u facut sa aleaga acest tort, au fost visinele din visinata!!!

 

INGREDIENTE

  • BLATUL
  • unt 125 gr.
  • sirop de zahar 120 gr.
  • oua 4 bucati
  • faina 75 gr.
  • migdale macinate 100 gr.
  • praf de copt 1 plic
  • ciocolata sau cacao 50 gr.
  • zahar pudra 50 gr.
  • zeama de lamaie 50 ml.
  • CREMA
  • visine din visinata dezosate 500 gr
  • foi de gelatina 2 bucati
  • frisca lichida 400 gr.
  •  zahar pudra 50 gr.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amareta:

Untul se freaca spuma bine, se toarna siropul de zahar (115 gr zahar si 5 ml  apa se pun la topit pe aragaz!) si se amesteca energic. Se adauga galbenusurile de oua, faina amestecata cu praful de copt, migdalele si ciocolata rasa sau praful de cacao. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, zaharul pudra si zeama de lamaie. Se incorporeaza in compozitia de mai sus si se amesteca usor pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se tapeteza forma de tort cu unt si faina sau cu foaie de pergament, se rastoarna compozitia si se lasa la copt in cuptorul incins in prealabil cca. 30 de minute. Blatul se scoate dinforma si se lasa la racit.

Intre timp se lasa visinile la scurs si se pastreaza sucul lor.Frisca se bate bine cu zaharul pudra. Dupa ce s-a dizolvat gelatina in apa rece, se pune la foc mic, amestecand continuu pana se dizolva complet. Se adauga la frisca batuta si se amesteca usor pana se incorporeaza bine. Blatul racit se taie in doua, se pune peste prima foaie un strat de crema de frisca, se presara visinele, se acopera cu al doilea blat, se stropeste cu sucul ramas de la visine si se da la rece ptr 15 minute.

Se acopera tortul cu glazura de ciocolata. Am folosit noua glazura Duo de la Dr. Oekter, rapida si cu un efect deosebit. Pofta buna!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Amareta 134798
retete culinare - Tort Amareta 134799
retete culinare - Tort Amareta 134800
retete culinare - Tort Amareta 134801
retete culinare - Tort Amareta 134802
retete culinare - Tort Amareta 134803
retete culinare - Tort Amareta 134804
retete culinare - Tort Amareta 134805

COMENTARII (22)

mena29 1

25.11.2011, 13:23

La multi ani,fiului tau!
Felicitari pentru tort

Cris2711 1

25.11.2011, 13:29

imi place mult

Panacris 1

25.11.2011, 18:29

Multumesc mult fetelor! Am fost prinsa in bucatarie ca azi fiul meu cel mic implineste 15 ani si am bucatarit si penru el ceva bun! Va urma postarea in curand!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D