Tort Anamaria

de reisnaor_2006 in Torturi, 5 Mai 2015 | 5529 vizualizari

 

Un tort deosebit cu o aroma fenomenala care iti incanta papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de pandispan
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 400 gr compot de ananas
  • 200 gr dulceata acrisoara de caise
  • 200 gr de piscoturi
  • 4 linguri de zahar pudra
  • o sticluta de esenta de vanilie
  • Pentru insiropat:siropul de la compotul de ananas
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Anamaria:

            Cu ajutorului mixerului se mixeaza mascarponele impreuna cu 2 lg de zahar pudra. Separat, la viteza cea mai mare a mixerului, se bate frisca, incorporand treptat cele doua linguri de zahar pudra si esenta de vanilie. Apoi, se amesteca cele doua compozitii, turnand frisca peste mascarpone, amestecand cu o lingura.

            Separat foile de pandispan se taie in jumatate.Pe un platou asezam prima jumatate de foaie de pandispan si o ungem cu crema formata din frisca si mascarpone.Asezam a doua foaie si o insiropam cu sirop din compotul de ananas,peste punem crema si asezam a treia foaie de pandispan.O insiropam si pe aceasta si o ungem cu crema .

             Urmatoarele 2 foi de pandispan le punem incontinuare fara sa le insiropam si le ungem cu dulceata acrisoara de caise.Urmatoarele foi pana cand se termina procedam la fel ca si cu primele foi facute(le insiropam si le ungem cu crema).Pe ultima foaie de pandispan dupa ce am unso cu crema asezam bucati de ananas(maruntit sau intregi)

             Piscoturile le trecem prin siropul de la compotul de ananas si le punem de jur imprejur formand un gardulet ornamental.Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

in crema putem adauga si lapte condensat care contrasteaza fabulos cu blatul de pandispan si dulceata de caise.

2

putem folosi orice compot.

3

dulceata de gutui ii da o savoare deosebita.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Anamaria 379057
retete culinare - Tort Anamaria 379058
retete culinare - Tort Anamaria 379059
retete culinare - Tort Anamaria 379060
retete culinare - Tort Anamaria 379061
retete culinare - Tort Anamaria 379062
retete culinare - Tort Anamaria 379063
retete culinare - Tort Anamaria 379064
retete culinare - Tort Anamaria 379065
retete culinare - Tort Anamaria 379066
retete culinare - Tort Anamaria 379067
retete culinare - Tort Anamaria 379068

COMENTARII (24)

mirela0911 1

06.05.2015, 14:58

Cum arata!

Andra_Constantinescu 1

06.05.2015, 21:08

Foarte bine arata!

reisnaor_2006 1

06.05.2015, 21:59

multumesc fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S