Tort ananas

de adriana_bobu in Torturi, 12 Sep 2010 | 3795 vizualizari

 

Este un tort racoritor, delicios , potrivit pentru diverse ocazii. Merita incercat! Cu siguranta o sa va placa...

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri zahar vanilat (pt. frisca)
  • 2 cutii ananas in sirop (de cate 340 g)
  • 3 plicuri gelatina
  • 1/2 Kg smantana
  • o cutie frisca HULALA pentru ornat
  • piscoturi de sampanie (vreo 20 buc)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ananas:

Intr-un vas  se amesteca galbenusurile impreuna cu zaharul, adaugandu-se treptat siropul din compot dupa care se adauga gelatina dizolvata in prealabil intr-un castronel cu apa . Aceasta compozitie (1) se pune pe foc pana se ingroasa.  Se da apoi la rece.  

Intr-un alt vas (de la mixer) se bat albusurile spuma, amestecandu-se apoi cu frisca (pregatita in prealabil din smantana si zahar vanilat) rezultand compozitia(2)

Se amesteca cele doua compozitii.  

Intr-o cratita inox se pune un strat de folie alimentara (stropita cu apa)si se aseaza piscoturile lateral. Pe fundul cratitei se pune un strat de ananas , apoi se toarna 1/2 din compozite , iar un strat de fructe si a doua parte din compozitie. Se aseaza apoi piscoturile si se da la congelator pentru o ora. Se scoate apoi si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii cand se va orna cu frisca HULALA si diverse fructe colorate.

 

COMENTARII (14)

Ina 1

18.09.2010, 21:38

bine ai venit ! Nu cred c-am apucat sa-ti fac primirea cuvenita...

adriana_bobu 1

19.09.2010, 15:43

bine v-am gasit!.....sunt bucuroasa sa ma alatur grupului de gospodine

Rux 1

28.11.2010, 21:42

Ce minunat arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!