Tort Anca

de ancutsa in Torturi, 7 Iul 2016 | 478 vizualizari

 

Acesta e un tort pregatit acum ceva timp si care mi-a placut foarte mult, sper sa va placa si voua :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 2 linguri de faina;
  • 6 linguri cu nuca;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare
  • Crema:
  • 1 pachet (200 g) unt 85% grasime;
  • 4 linguri de zahar;
  • 4 lingurite de cacao neagra;
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie;
  • 2 lingurite de cafea.
  • Sirop:
  • apa 500 ml;
  • coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan);
  • 4 linguri zahar.
  • Decor:
  • ciocolata neagra;
  • frisca lichida 200 ml;
  • bombonele decorative
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Anca:

Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura de jos in sus, ca sa ramana pufoasa si aerata. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.

Siropul:

Se pun la fiert apa cu zaharul si coaja de portoala, se fierbe cam 10 minute. Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in trei si il insiropam.

Crema de unt:

Batem cu mixerul untul cu zaharul pana cand nu se mai simte zaharul, apoi adaugam si semintele de vanilie, cacaoa si cafeaua si amestecam bine. Acum se poate asambla tortul, adaugand crema de unt. Pastram o lingura de crema pentru decor.

Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste.

Se topeste ciocolata neagra pe baie de abur sau la ‘chocolate fondue’. Se imbraca tortul pe deasupra cu ciocolata topita, iar pe laterale cu frisca.

Se decoreaza cu flori de crema si frisca si bombonele colorate.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/tort-anca-2015.html

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Anca 449838
retete culinare - Tort Anca 449839
retete culinare - Tort Anca 449840
retete culinare - Tort Anca 449841
retete culinare - Tort Anca 449842
retete culinare - Tort Anca 449843

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (6)

Gherca Daniela 1

08.07.2016, 08:57

ce bun trebuie sa fie!

AndrutzaP 1

08.07.2016, 09:53

ancutsa 1

11.07.2016, 17:55

Va multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!