Tort aniversar

de luminita20_2006 in Torturi, 8 Dec 2009 | 4025 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:  

  • 6 oua
  • 4 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • praf de copt
  • 3 linguri cacao

crema 1:

  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr ciocolata neangra
  • 4 linguri frisca

Sirop:

  • 100 gr apa
  • 100 gr zahar
  • zeama de la o portocala

Crema 2:

  • 200 gr frisca
  • 200 gr ciocolat alba
  • 1 portocala

Decor: 

  • frisca
  • ciocolata alba
  • ciocolata neagra

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

blat: Separam albusurile de galbenus. albusurile se bat spuna apoi se adauga treptat zaharul dupa care galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa. Se toarna intr-o tava si se da la cuptor 30 min.

Crema 1: untul trebuie  sa fie la temperatura camerei, acesta se bate spuma cu zaharul pudra. Ciocolata se topeste pe baie de abur dupa care se incorporeaza cu untul si la final frisca care rebuie si ea sa fie batuta.

Crema 2. Se bate frisca, iar ciocolata alba se topeste si ea pe baie de abur.Se amesteca cele 2 plus portocala taiata bucati mici. 

Sirop: SE pune la caramelizar zaharul cand a prins culoare se adauga apa, se lasa sa dea cateva clocote  se adauga zeama de la o portocala si se opreste. Cu acesta se insiropeaza blaturile  apoi se aseaza crema. Ca decor am flosit frisca si ciocolata alba si negra cu care am facut diferite figurine.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort aniversar-0
Tort aniversar-1
Tort aniversar-2

COMENTARII (12)

gaby_duceag 1

13.12.2009, 09:05

La multi ani!!!!!ce bine suna reteta

luminita20_2006 1

13.12.2009, 15:48

multumsec oana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20