Tort aniversar - 3 ani de Bucataras

de Dana_Retetegg in Torturi, 21 Noi 2013 | 15505 vizualizari

 

Astazi se implinesc 3 ani de cand am intrat in lumea minunata Bucataras.ro.
Ma bucur enorm ca v-am cunoscut pe toti si ca sunt membra celui mai vesel site culinar :)

Am adus si tort, va invit cu mare drag sa serviti!! :*

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua,
  • 8 linguri de zahar,
  • 4 linguri lapte,
  • 8 linguri de faina,
  • 100 g nuci macinate fin,
  • 1 zahar vanilat,
  • 2-3 picaturi esenta de vanilie,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • un praf de sare;
  • Sirop
  • 100 ml apa,
  • 4 linguri de zahar,
  • 1 esenta de vanilie;
  • Crema
  • 6 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • 200 g unt,
  • 200 g nuci macinate,
  • zahar vanilat, frisca.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar - 3 ani de Bucataras:

Ouale nu trebuie sa fie reci, asa ca musai le scoatem cu o ora inainte din frigider si le tinem in bucatarie.  

Separam albusurile de galbenusuri.  

Mixam bine albusurile cu un praf de sare pana devin consistente ca o spuma, apoi adaugam cate o lingura de zahar si tot mixam vreo 4-5 minute la viteza mare.   Adaugam si galbenusurile, esenta si zaharul vanilat.  

Urmeaza sa adaugam laptele, apoi treptat faina, praful de copt si nucile macinate fin.  

Nu e nevoie sa mixam foarte mult spre final, doar cat sa omogenizam compozitia. 

Punem aluatul intr-o forma de tort (cratita in cazul meu) tepetata cu hartie de copt.  

Punem tava in cuptorul bine preincalzit si lasam la foc mic, 25-30 de minute, dupa caz.  

Daca e nevoie putem verifica simplu cu o scobitoare, dar in general in 30 de minute blatul este gata.  

Scoatem din cuptor, apoi din forma si lasam la racit. Eu l-am facut cu o zi inainte sa il umplu si decorez.  

Pentru crema punem ouale intregi intr-o cratita si le batem bine cu un tel 2-3 minute. Adaugam zaharul si iar le mai batem cateva minute cu telul (nu e nevoie de mixer).  

Punem cratita pe bain marie si continuam sa batem bine timp de 10 min aprox. pana incepe sa se ingroase.  

Luam de pe foc, adaugam zaharul vanilat si nuca macinata.  

Lasam crema sa se raceasca, apoi o mixam bine cu untul. Fie punem untul peste crema cu o lingura, fie adaugam cate o lingura de crema peste untul pus intr-un bol. Eu am pus untul peste, cred ca asa mi-a fost mai usor, oricum nu e mare diferenta :)  

Am pus crema timp de vreo 15-20 de minute la frigider si m-am ocupat de sirop.  

Punem apa la fiert intr-un vas, adaugam zaharul si esenta. Lasam sa dea 2-3 clocote, oprim focul si racim siropul.  

Blatul meu fiind facut cu o zi inainte s-a taiat perfect in 3 felii orizontale.  

Fiecare felie am insiropat-o, nu excesiv, si am adaugat un strat generos de crema de nuci peste.  

Am imbracat tot tortul in crema, am uniformizat si am decorat cu putina frisca.   Este un tort foarte bun, nu se face greu si merita din plin fiindca e senzational de yummy! :D

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort aniversar - 3 ani de Bucataras 279845
retete culinare - Tort aniversar - 3 ani de Bucataras 279846
retete culinare - Tort aniversar - 3 ani de Bucataras 279847
retete culinare - Tort aniversar - 3 ani de Bucataras 279848

COMENTARII (37)

Dana_Retetegg 1

03.12.2013, 10:03

Multumesc
Ti-am pastrat si tie o feliuta

babi5 1

23.01.2014, 17:49

Dana_Retetegg 1

23.01.2014, 18:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18