Tort aniversar

de marcela1979 in Torturi, 14 Mar 2013 | 2394 vizualizari

 

Cu ocazia zilei de nastere a nepotului meu

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri faina alba
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 plic zahar vanilat

pt creme:

  • 500 ml lapte
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 1 plic crema de vanilie
  • frisca Hulala
  • fulgi de ciocolata

pt sirop:

  • 100 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Se face blatul de pandispan cu o zi inainte.Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile cu un varf de cutit de sare pana spuma sta teapana.Adaugam treptat cate o lingura de zahar mixand intre timp,la final se pune zaharul vanilat.Adaugam galbenusurile treptat si mixam pe viteza mica.Adaugam treptat cate o lingura de faina pe care o incorporam in compozitie cu ajutorul lingurei de lemn amestecand de jos in sus si dinspre centru spre exterior foarte usor.Se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie .Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna aluatul si se niveleaza usor fara a apasa.Punem tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 25-30 de min.Cand este gata se stinge cuptorul si se lasa sa se raceasca ,apoi se taie in felii a doua zi .

Se pregatesc cremele conform indicatiilor de pe ambalaj.Se pregateste un sirop din apa,zahar si esenta de vanilie.

Blatul se taie in doua se insiropeaza apoi pe prima foaie se pune crema de vanilie , fulgii de ciocolata si pe a doua foaie crema de ciocolata.

Se bate frisca si se orneaza tortul cu frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort aniversar-0
Tort aniversar-1
Tort aniversar-2
Tort aniversar-3
Tort aniversar-4
Tort aniversar-5

COMENTARII (25)

Corinuta

Corinuta 1

29.03.2013, 17:13

La multi ani cu sanatate!

iri_iri

iri_iri 1

29.03.2013, 18:34

la multi ani!

Valclaudia

Valclaudia 1

29.03.2013, 22:10

LA MULTI ANI!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!