Tort aniversar 55 "Tiramisu"

de Teo in Torturi, 17 Mar 2013 | 1370 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • 1 fiola vanilie
  • 2 linguri coniac
  • 500 ml cafea dulce
  • 1 pachet mare de piscoturi
  • 500 ml frisca (300 pt crema+200 pt ornat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar 55 "Tiramisu":

Pregatim mai intai cafeaua si o lasam la racit. Batem galbenusruile cu zaharul pana se albesc; adaugam cutia cu mascarpone, amestecam cu vanilia, coniacul, albusurile batute bine si cele 300 g frisca batuta.

Intr-o tava mai inalta asezam un strat de piscoturi inmuiate usor in cafea in care am adaugat o lingura de coniac. Peste piscoturi am asezat un strat de crema, apoi din nou un strat de piscoturi, iar strat de crema si ultimul strat de piscoturi.

Imbracam tortul cu restul de crema. Batem cele 200 ml frisca cu care decoram tortul dupa imaginatia de moment.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort aniversar 55 "Tiramisu" 211866
retete culinare - Tort aniversar 55 "Tiramisu" 211867

COMENTARII (22)

Teo 1

05.04.2013, 21:47

Multumesc de vizita ,Gabriela!

Corinuta 1

27.09.2013, 10:59

diana_k 1

24.10.2013, 08:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S