Tort aniversar

de Alexandra Burz in Torturi, 6 Ian 2014 | 2854 vizualizari

 

Intrucat la 1 Ianuarie 2014 am avut dublu eveniment, trecerea dintre ani si aniversarea noastra m-am gandit sa fac si eu ceva dulce :P

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de zahar ars:
  • 1 l lapte
  • 10 oua
  • 2 cani de zahar + 8 linguri zahar pt caramel
  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat bourbon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Se pregateste crema de zahar ars

Ouale intregi se mixeaza cu zaharul, cand primesc o consistenta spumoasa se adauga laptele

Intr-o cratita separat se caramelizeaza zaharul si imbracam frumos cratita in caramel

Se adauga compozitia obtinuta mai sus si se da la cuptor pt 30-40 minute

Intre timp se pregateste blatul

Se separa albusurile de galbenusuri

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare

Se adauga treptat zaharul

Galbenusurile se amesteca cu praful de copt

Se adauga peste spuma amestecandu-se cu o lingura de sus in jos

Se adauga treptat faina, amestecand la fel

Se toarna peste crema din cuptor si se mai da la foc pentru 20-25 minute

Se lasa la racit 3-4 ore

Se rastoarna pe un platou astfel incat crema sa fie deasupra

Se orneaza dupa bunul plac

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars