Tort aniversar

de Bunica in Torturi, 1 Mai 2014 | 1998 vizualizari

 

Ehhhhhhhhh,cat de repede trec anii!Si uite asa am ajuns .....sa nu spun la cati:)))Am ales sa-mi fac un tort ,care este usor,racoros si gustos.Mie imi place ,nu stiu daca o sa va placa,dar facandu-l pentru mine............;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema tiramisu:
  • 500 g. mascarpone de la Delaco
  • 5 galbenusuri
  • 100 g. zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema cu zmeura:
  • 500 g. zmeura
  • 100 g. zahar
  • 1 plic gelatina
  • 250 ml. smantana pentru frisca
  • 400 g. samantana grasa
  • Glazura
  • 200 g. ciocolata Cuvertura
  • 100g smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Blat

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare,cand au inceput sa-si mareasca volumul se adauga zaharul mixand in continuare.

Adauga galbenusurile mixand la vitea mare, cacao si vanilia.

Faina se adauga si se amesteca usor su o spatula de jos in sus.

Pregatim forma cu inel detasabil si ingingem cuptorul la 170 grade.

Intreaga compozitie se toarna in tava si se introduce in cuptor.

Se face testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca ,apoi taiem blatulin doua.

Crema tiramisu:

Mascarpone se mixeaza cu 100 g. zahar.Adaugam pe rand galbenusurile si vanilia mixand in continuare.

Crema de zmeura:

500 g. zmeura se pune pe foc cu 100 g. zahar.

Fierbem pana se ingroasa putin. Lasa sa se raceasca.

Punem gelatina la hidratat in 100 ml. apa rece.

Mixam frisca ilchida amestecata cu smantana pana sta pe teluri.

Peste frisca turnam compozitia de zmeura,gelatina mixand in continuare.

Glazura:

Smantana o punem la incalzit,adaugam ciocolata si tinem pe foc pana se omogenizeaza si devine fluida.

Asamblare

Punem un blat pe platou.

Crema  tiramisu

Crema cu zmeura

Al doilea blat

Glazura de ciocolata.Deasupra am ras putina ciocolata.

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Blatul nu se insiropeaza.Fiind foarte subtire isi trage umezeala de la creme.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort aniversar 315176
retete culinare - Tort aniversar 315180
retete culinare - Tort aniversar 315182
retete culinare - Tort aniversar 315184
retete culinare - Tort aniversar 315185
retete culinare - Tort aniversar 315188
retete culinare - Tort aniversar 315189
retete culinare - Tort aniversar 315190
retete culinare - Tort aniversar 315194
retete culinare - Tort aniversar 315197

COMENTARII (36)

MIUTA 1

03.05.2014, 20:06

mihaelar63 1

03.05.2014, 20:40

Nu-i politicos sa refuzam

Camelya 1

06.11.2015, 23:49

Mmmm,arata absolut delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S