Tort aniversar

de robert_badica in Torturi, 4 Iul 2014 | 938 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 12 oua
  • 2 cani faina
  • 2 cani zahar
  • un varf sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu,stins cu zeama de lamaie
  • coaja de portocala;
  • Pentru crema:
  • 1 pachet margarina (unirea)
  • 1 l lapte
  • zahar;
  • 1/3 cana faina;
  • Pentru sirop:
  • 1 l apa
  • 2 sticlute esenta rom
  • zahar;
  • Pentru ornat:
  • frisca
  • ciocolata rasa (opt)
  • figurine din zahar.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Pentru blat:Separi ouale,bati albusurile cu zaharul,iar galbenusurile cu sare.Dupa care se amesteca albusul batut spuma cu galbenusurile,faina ,bicarbonatul,si coaja de portocala.Se amesteca ,si se toarna amestecul rezultat intr-o tava tapetata cu ulei,Apoi se introduce la cuptor timp de 45-50 minute la foc mic.

Pentru crema:Se pune la foc mic laptele cu margarina pana ce se topeste margarina,se adauga zaharul,pudra de cacao si faina.Se amesteca pana ce se ingroasa.Se lasa la racit.

Pentru sirop:Se amesteca apa cu zaharul pana ce se dizolva,apoi se adauga esenta si se amesteca.

Asamblare:Se taie blatul in trei feli. Se insiropeaza fiecare felie .Se pune prima felie pe un platou,se intinde un strat de crema ,acest procedeu se foloseste pentru toate feliile.Se orneaza cu frisca ,ciocolata rasa si cu figurinele din zahar.

 

COMENTARII (17)

MOKUSKA 1

05.07.2014, 08:39

Foarte bun

Rocsi 1

05.07.2014, 20:02

Bravo mai harnicutule!

merisor 1

06.07.2014, 08:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21