Tort aniversar

de GeorgiG in Torturi, 22 Mai 2015 | 1062 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru aniversarea primului anisor al fetitei mele.Pentru ca aveam mai multi invitati am dublat cantitatile.A fost excelent.

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 6 linguri ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri faina
  • un varf cutit praf de copt
Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • sucul de la o portocala
  • 3 linguri zahar pudra
  • 10 g gelatina
  • 500 ml smantana
Sirop:
  • 400 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • esenta de portocala
200 g piscoturi 500 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Pentru blat batem albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul alternand cu apa.2 linguri zahar mixam bine apoi o lingura de apa. Frecam galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusuri amestecand usor.

Amestecam faina, cacaoa si praful de copt si adaugam cate o lingura in compozitia de mai sus amestecand usor. Turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit. Coacem cca 40 minute, facem testul cu scobitoarea.

Pentru sirop punem pe foc la fiert apa cu zaharul si lasam pana da cateva clocote, apoi adaugam esenta.

Pentru crema batem mai intai smantana pentru frisca si o punem la rece. Punem gelatina intr-un bol cu 2 linguri de apa. Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra si adaugam laptele si sucul de portocala. Punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroase ca o smantana mai subtire. Dam la o parte de pe foc si adaugam gelatina amestecand pana se dizolva complet.

Punem mascarponele intr-un bol si frecam bine.Adaugam treptat crema de galbenusuri si apoi frisca batuta amestecand bine.

Dupa ce s-a rascit blatul se taie in doua.

Pentru asamblare asezam pe un platou primul blat de tort, il insiropam usor, apoi punem jumatate din crema. Peste crema asezam piscoturile trecute si ele prin sirop, apoi restul de crema si a doua jumatate de blat insiropata.

Batem cei 500 ml smantana, imbracam tortul in frisca si ornam dupa preferinta.

Pentru ornare am folosit ornamente de ciocolata ,felii de portocala si creioane pentru decor de la Dr.Oetker. 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort aniversar-0
Tort aniversar-1
Tort aniversar-2

COMENTARII (18)

GeorgiG

GeorgiG 1

23.05.2015, 12:11

multumim frumos

mirela0911

mirela0911 1

24.05.2015, 12:11

Ce frumos e!

mihaelar63

mihaelar63 1

25.05.2015, 07:46

Frumos tort Ce nu face mami si tati pentru mica lor printesa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!