Tort aniversar cu crema de mascarpone si mousse de zmeura

de Ligia Bxl in Torturi, 24 Ian 2016 | 6822 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 16 oua
  • 16 linguri de lapte
  • 32 linguri rase de zahar
  • 26 linguri de faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema de mascarpone:

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 6 linguri zahar pudra
  • 200 g de zmeure(de pus peste crema)

Pentru mousse de zmeure:

  • 500 g zmeure
  • 6 foi de gelatina
  • 200 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca lichida

Pentru ornat:

  • margarina vegetala amestecata cu zahar pudra pentru ungerea tortului inainte de a-l imbraca cu pasta de zahar
  • 1,5 kg pasta de zahar mov deschis
  • bilute-bomboane
  • pasta de zahar alba ptr scris
  • o floare si fluturasi (decor la alegere)

Pentru insiropat:

  • suc de fructe naturale
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar cu crema de mascarpone si mousse de zmeura:

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri, care se mixeaza cu un praf de sare iar galbenusurile le punem intr-un bol cu plicul de praf de copt, acestea se amesteca si in timp ce batem albusurile cu zaharul le lasam putin la crescut.

Cand albusurile sunt bine batute (fara sa cada din castron cand il intoarcem cu fata in jos)se adauga galbenusurile si praful de copt.

Se amesteca bine cu mixerul, apoi adaugam laptele, se amesteca din nou.

La final se amesteca cu o spatula usor faina si cacaoa cernute apoi aceasta copozitie se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptor ptr coacere.Se face testul cu scobitoarea.

Crema de mascarpone:

Se amesteca crema mascarpone cu mixerul intr-un vas cu zaharul pudra.

In alt vas se bate frisca lichida si la final se amesteca cu crema mascarpone usor cu o spatula.

Mousse de zmeura:

Se pune gelatina intr-un vas la hidratat cu putina apa.

Se pune intr-un vas ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida si se dau la fiert.

Dupa fierbere se da de pe foc si se pune gelatina hidratata si se amesteca pana se dizolva.Se lasa la racit.

In acest timp se mixeaza zmeura pana devine piure si se trece printr-o sita pana se separa de seminte.

Acestea se amesteca cu compozitia obtinuta.

Se bate frisca lichida si se toarna putin cate putin din compozitia obtinta cu zmeure,se amesteca usor cu o spatula.

Asamblarea tortului:

Se taie blatul in 3 (daca nu se pot obtine 3 parti se mai poate face un blat, depinde de dimensiunile tavii (a mea este una foarte mare).

Se pune o parte din blat pe un platou, apoi il insiropam si se pune mousse de zmeura care il intindem cu o spatula.

Peste se pune alt strat de blat care se insiropeaza.

Se pune crema de mascarpone, se intinde uniform cu o spatula si peste crema se pun zmeure din loc in loc.

Se pune ultimul strat de blat care se insiropeaza din nou. 

Dupa asamblare se unge tortul cu putina compozitie (margarina vegetala+zahar pudra).

Se imbraca tortul cu pasta de zahar (aceasta se intinde cu un rulou pe planul de lucru unde a fost presarat zahar pudra ca sa nu se lipeasca).

Se fac formele d-inainte (depinde de forme, unele se pot face dupa, iar cele mai complicate se pot face inainte cu 1 zi doua sau chiar mai mult.

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar cu crema de mascarpone si mousse de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Ligia Bxl 1

01.03.2016, 14:03

multumesc tuturor

mihaelar63 1

04.03.2018, 20:31

Superb tort !!!

Rahela Velicu 1

03.06.2021, 14:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de mango si ananas-Reteta nr 400