Tort aniversar cu crema de mascarpone si mousse de zmeura

de Ligia Bxl in Torturi, 24 Ian 2016 | 2305 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 16 oua
  • 16 linguri de lapte
  • 32 linguri rase de zahar
  • 26 linguri de faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema de mascarpone:

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 6 linguri zahar pudra
  • 200 g de zmeure(de pus peste crema)

Pentru mousse de zmeure:

  • 500 g zmeure
  • 6 foi de gelatina
  • 200 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca lichida

Pentru ornat:

  • margarina vegetala amestecata cu zahar pudra pentru ungerea tortului inainte de a-l imbraca cu pasta de zahar
  • 1,5 kg pasta de zahar mov deschis
  • bilute-bomboane
  • pasta de zahar alba ptr scris
  • o floare si fluturasi (decor la alegere)

Pentru insiropat:

  • suc de fructe naturale
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar cu crema de mascarpone si mousse de zmeura:

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri, care se mixeaza cu un praf de sare iar galbenusurile le punem intr-un bol cu plicul de praf de copt, acestea se amesteca si in timp ce batem albusurile cu zaharul le lasam putin la crescut.

Cand albusurile sunt bine batute (fara sa cada din castron cand il intoarcem cu fata in jos)se adauga galbenusurile si praful de copt.

Se amesteca bine cu mixerul, apoi adaugam laptele, se amesteca din nou.

La final se amesteca cu o spatula usor faina si cacaoa cernute apoi aceasta copozitie se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptor ptr coacere.Se face testul cu scobitoarea.

Crema de mascarpone:

Se amesteca crema mascarpone cu mixerul intr-un vas cu zaharul pudra.

In alt vas se bate frisca lichida si la final se amesteca cu crema mascarpone usor cu o spatula.

Mousse de zmeura:

Se pune gelatina intr-un vas la hidratat cu putina apa.

Se pune intr-un vas ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida si se dau la fiert.

Dupa fierbere se da de pe foc si se pune gelatina hidratata si se amesteca pana se dizolva.Se lasa la racit.

In acest timp se mixeaza zmeura pana devine piure si se trece printr-o sita pana se separa de seminte.

Acestea se amesteca cu compozitia obtinuta.

Se bate frisca lichida si se toarna putin cate putin din compozitia obtinta cu zmeure,se amesteca usor cu o spatula.

Asamblarea tortului:

Se taie blatul in 3 (daca nu se pot obtine 3 parti se mai poate face un blat, depinde de dimensiunile tavii (a mea este una foarte mare).

Se pune o parte din blat pe un platou, apoi il insiropam si se pune mousse de zmeura care il intindem cu o spatula.

Peste se pune alt strat de blat care se insiropeaza.

Se pune crema de mascarpone, se intinde uniform cu o spatula si peste crema se pun zmeure din loc in loc.

Se pune ultimul strat de blat care se insiropeaza din nou. 

Dupa asamblare se unge tortul cu putina compozitie (margarina vegetala+zahar pudra).

Se imbraca tortul cu pasta de zahar (aceasta se intinde cu un rulou pe planul de lucru unde a fost presarat zahar pudra ca sa nu se lipeasca).

Se fac formele d-inainte (depinde de forme, unele se pot face dupa, iar cele mai complicate se pot face inainte cu 1 zi doua sau chiar mai mult.

 

 

 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort aniversar cu crema de mascarpone si mousse de zmeura 424346
retete culinare - Tort aniversar cu crema de mascarpone si mousse de zmeura 424352
retete culinare - Tort aniversar cu crema de mascarpone si mousse de zmeura 424353

COMENTARII (27)

Bya Ralu 1

26.01.2016, 21:02

Ligia Bxl 1

19.02.2016, 12:06

multumesc,Mirela si mie i-mi place movul si sa-l asortez bine ca sa iasa in evidenta

Ligia Bxl 1

01.03.2016, 14:03

multumesc tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!