Tort aniversar nunta

de Ancutsa in Torturi, 11 Iun 2016 | 2503 vizualizari

 

Pentru aniversarea parintilor nostri am pregatit un tort cu nuca, crema de vanilie si frisca.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 2 linguri de faina;
  • 7 linguri cu nuca;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri ramase;
  • 250 ml lapte;
  • 4 linguri zahar;
  • 3 linguri faina;
  • 1 pastaie de vanilie;
  • 100 g unt;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • 1 lingurita (sau dupa gust) esenta rom;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 lingurita coaja de portocala la borcan;
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml;
  • pentru trandafiri din ciocolata alba:
  • o tableta ciocolata alba;
  • 2 lingurite lapte;
  • 1 lingurita miere.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar nunta:

Trandafirii de ciocolata:

Pentru a pregati trandafirii, se topesc la chocolate fondue (sau pe baie de aburi) o tableta de ciocolata alba rupta in bucatele mici, alaturi de 2 lingurite cu lapte. Dupa ce se topeste, se da deoparte vasul, se adauga o lingurita cu miere si se amesteca bine. Ciocolata alba poate fi dificila, asa ca daca se branzeste, puneti din nou vasul la incalzit pentru a se topi si amestecati din nou. Pasta obtinuta se pune pe o bucata de folie alimentara si se lasa la racit la temperatura camerei, apoi se da la congelator. Nu raciti brusc. Daca nu aveti prea mult timp la dispozitie si vreti sa modelati cat mai repede, asteptati macar o ora, dupa care puteti scoate batonul de ciocolata si incepeti sa taiati felii. Acestea se preseaza cu podul palmei prin folia alimentara si treptat se modeleaza trandafirul in maini (uscate si curate). Trandafirii se pastreaza la frigider pana la utilizare.

 

Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.

 

Siropul:

Se pune pe foc vasul cu apa, zaharul, coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan) si se fierbe cam 5 minute. Dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de rom.

 

Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua parti (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul) si il insiropam.

 

Pentru crema: se incalzeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara, se amesteca cele 3 galbenusuri cu zaharul, semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald (nu fierbinte, pentru a nu se praji ouale), se omogenizeaza si apoi se pune inapoi craticioara pe foc. Se adauga si pastaia de vanilie. Se fierbe pana se ingroasa. Cand a inceput sa se ingroase, mai amestecam un pic, apoi luam focul. Acum scoatem pastaia de vanilie, adaugam untul si amestecam bine.

 

Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider, ci atat cat sa ramana moale, matasoasa.  Se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu flori de frisca si trandafiri de ciocolata.

 

Pofta Buna!

 

 

Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/05/tort-aniversar-nunta.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar nunta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rahela Velicu 1

13.06.2016, 22:15

La multi ani!

Ancutsa 1

14.06.2016, 18:10

Va multumesc pentru aprecieri!

Ancutsa 1

15.06.2016, 22:11

Va multumesc mult pentru urari!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone