Tort aniversar pentru Bia

de adasev12 in Torturi, 22 Iun 2012 | 2163 vizualizari

 

printesa mea a facut un anisor, pe 20 iunie. tortul n-a iesit exact ce mi-asfi dorit, dar din inima va servesc si pe voi, daca doriti!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 14 oua
  • 14 lg zahar
  • 14 lg faina
  • 4 lg cacao amara
  • un praf de copt
  • crema de ananas:
  • 250 ml iaurt de ananas
  • 200 g ricotta
  • 200 ml frisca
  • 15 g gelatina foi
  • 4 lg zahar
  • cateva rondele de ananas
  • crema de kiwi:
  • 250 ml iaurt de kiwi
  • 200 g ricotta
  • 200 ml frisca
  • 10 g gelatina foi
  • 4 lg zahar
  • 2 buc kiwi
  • crema de ciocolata:
  • 2 plicuri de crema de ciocolata cu rom de la dr oetker
  • 400 ml lapte fiert si racit
  • 50 g ciocolata amara
  • plus:
  • 300 ml frisca
  • 50 g ciocolata
  • boabe de struguri rosii
  • sirop:
  • 500 ml apa
  • siropul de la un ananas
  • 5 lg de zahar
  • 2 esente de rom de 10 ml
  • 1 esenta de migdale de 10 ml
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar pentru Bia:

Blatul e un pandispan obisnuit: am copt pe rand doua blaturi, fiecare din 7 oua. Ouale se separa, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile si la sfarsit faina amestecata cu praf de copt. Jumatate din compozitie am amestecat-o cu cacao. Compozitia am turnat-o in tava intercalat, alb si maro, vroiam sa iasa blatul spiralat, dar apoi mi-am dat seama ca nu prea am sanse sa iasa bine, deoarece eu am folosit tavi dreptunghiulare si compozitia nu s-a repartizat in mod egal in toata tava. Pana la urma a iesit un blat cu diverse forme...Am copt doua blaturi, in tava  de 25/35 cm.

Crema de kiwi: gelatina foi am pus-o la frigider cu suc de ananas rece si am lasat 15 minute. Am pus-o apoi la foc foarte mic si imediat s-a topit. Am luat de pe foc si am lasat la rece. Iaurtul de kiwi l-am amestecat cu 200 g ricotta, apoi am amestecat in el gelatina racorita, am omogenizat bine si am lasat la rece pana am batut frisca. Am amestecat apoi cu frisca batuta si am mai lasat la rece jumatate de ora.

Crema de ciocolata: praful de crema se bate cu laptele foarte rece pana se face o spuma densa si cremoasa. Ciocolata am razuit-o mai mare si am amestecat-o in crema.

Blaturile le-am taiat in doua pe fiecare.

Siropul l-am facut amestecand toate ingredientele, la rece.

Am pus sirop pe primul blat si am turnat crema de kiwi si peste crema am pus felii de kiwi, am pus al doilea blat, sirop si crema de ananas, care se face exact ca si crema de kiwi, iar peste crema bucati de ananas. Am pus apoi al treilea blat si crema de ciocolata, cu care am imbracat si pe margini tortul.

Din al patrulea blat am taiat litere cu care am scris pe tort (Bia)...Era mai bine daca le taiam mai mici...Am asezat literele pe tort si le-am acoperit cu frisca. Am mai razuit niste ciocolata peste tort si am pus bobite de strugure rosu.

N-am prea multe poze, ca nu am avut timp ...

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort aniversar pentru Bia 167905
retete culinare - Tort aniversar pentru Bia 167906
retete culinare - Tort aniversar pentru Bia 167907
retete culinare - Tort aniversar pentru Bia 167908
retete culinare - Tort aniversar pentru Bia 167909
retete culinare - Tort aniversar pentru Bia 167910
retete culinare - Tort aniversar pentru Bia 167911

COMENTARII (24)

DIANA B 1

23.06.2012, 10:06

La multi ani Biei !

Sim0na 1

23.06.2012, 23:16

La Multi Ani ptr Bia!! Frumos tortuletul!

Mihaela11_jo 1

24.06.2012, 00:34

La Multi Ani Bia! si cat mai multe torturi delicioase de la mamica ta draga!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S