Tort aniversar pentru Ligia si Mihaela :)

de Ligia Bxl in Torturi, 9 Mar 2015 | 2330 vizualizari

 

Acest tort este facut de mine si nepoata mea draga Mihaela pentru ziua noastra de nastere,a fost tare bun si frumos,merci Miha pentru ajutor :*

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat cu diametru 30-35 cm:
  • 8 oua
  • 8 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • putina sare
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri faina
  • Pentru ganache de ciocolata (crema 1):
  • 250 ciocolata neagra
  • 200 gr frisca lichida
  • 50 gr unt
  • Pentru crema 2:
  • 250 gr zmeura
  • 500 ml frisca lichida
  • Pentru ornat:
  • cca 500 gr de pasta de zahar alba
  • cca 100 gr pasta de zahar neagra
  • Putina frisca pentru uns tortul pe deasupra
  • Pentru insiropat :
  • 200 ml suc de fructe natural
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar pentru Ligia si Mihaela :):

Blatul:Se separa albusurile de galbenusuri care se bat spuma cu putina sare.

Se adauga apoi zaharul si se mixeaza bine pana devine o spuma tare si lucioasa.

Se adauga galbenusurile si laptele apoi faina cernuta cu praful de copt care se amesteca usor cu o spatula.

Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins cu ceva timp inainte la 180°c.

Se face testul cu scobitoarea iar cand acesta este copt se mai lasa in cuptorul oprit cateva minute cu usa intredeschisa,apoi se lasa la racit(nu se scoate din forma pana nu sa racit blatul bine).

Se taie blatul in doua si se insiropeaza cu suc de fructe apoi se ung cu urmatoarele creme:

Ganache de ciocolata se face astfel:se pune ciocolata rupta bucati intr-un bol impreuna cu untul moale la temperatura camerei.Se pune frisca lichida intr-o cratita pe foc iar cand incepe sa fiarba se toarna peste ciocolata si unt.Se amesteca bine pana se topesc toate si se da la congelator pentru 30 minute.Dupa ce sa racit se mixeaza pana devine o crema nici prea moale nici prea tare.

Pentru a doua crema se bate frisca pana se intareste apoi se unge cel de-al doilea strat de crema peste blatul insiropat si se adauga zmeura.

Tortul se unge cu frisca apoi se modeleaza cu pasta de zahar dupa preferinte.

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort aniversar pentru Ligia si Mihaela  :) 370428
retete culinare - Tort aniversar pentru Ligia si Mihaela  :) 370429
retete culinare - Tort aniversar pentru Ligia si Mihaela  :) 370430
retete culinare - Tort aniversar pentru Ligia si Mihaela  :) 370431
retete culinare - Tort aniversar pentru Ligia si Mihaela  :) 370432
retete culinare - Tort aniversar pentru Ligia si Mihaela  :) 370433
retete culinare - Tort aniversar pentru Ligia si Mihaela  :) 370434
retete culinare - Tort aniversar pentru Ligia si Mihaela  :) 370435

COMENTARII (34)

mihaelar63 1

13.03.2015, 17:11

La multi ani !!! Multa sanatate si spor in toate . Frumos tort

Panacris 1

13.03.2015, 20:11

La mulți ani, la dublu, peștioacelor! Super delicios și arătos tortul!

Ligia Bxl 1

16.03.2015, 19:25

multumesc mult ptr urari si aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21