Tort aniversare

de nilgun in Torturi, 30 Mar 2013 | 1741 vizualizari

 

Tortul a fost facut cu o ocazie speciala- a 2- a zi dupa ce am scos actele am avut cativa invitati

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 6 oua
  • o cana zahar
  • 10 lingurite apa
  • frisca lichida 500 ml
  • crema ciocolata un pachet
  • ciocolata de menaj 50 gr
  • banane bine coapte - vreo3-4 bucati
  • coaja rasa de portocala si lamaie
  • esenta de vanilie- o lingurita
  • o cana faina
  • prafde copt- o lingurita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversare:

Pt blat

Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zahar si cate un pic de apa.Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca cate putin cu galbenusurile. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza amestecului de galbenusuri.Se pune compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili. Se da la cuptor pana trece testul scobitorii.

Se bate frisca cu un pic de intaritor pt frisca.

Bananele se piseaza si incorporeaza in frisca.

Crema de ciocolata am facut-o conform  instructiunilor de pe ambalaj, iar inimioarele se fac din ciocolata  topita, se fac formele dorite pe hartie de copt.Se dau la rece. apoi se desprind usor cu cutitasul.

Blatul lam taiat in 3, am intins un strat crema ciocolata, unul frisca cu banane. Ornam cu frisca simpla,  inimioare si ce mai vrem noi, ciocolata rasa. Dat la frigider un pic si Pofta Buna.

 

COMENTARII (11)

Rocsi 1

30.03.2013, 21:40

Bunnn

Teo 1

30.03.2013, 21:52

Nu l-ati taiat?doar v-ati uitat la el?

deyutzky 1

31.03.2013, 22:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S