Tort aperitiv cu clatite si pesto

de Andreea Caroline in Aperitive / Garnituri, 21 Feb 2016 | 786 vizualizari

 

  Protagonistele acestei retete sunt clatitele. Clatita este originara din nord-vestul Frantei .Varianta dulce poarta numele de ''crepes'' iar cea sarata de ''galette'' .Se spune ca original  clatitele se serveau cu cidru. Astazi umpluturile variaza ...simple,spataculoase,dulci,sarate ...oricum ar fi , sunt mereu un deliciu.


  In reteta ce o propun , rolul principal ca umplutura il are salsa-pesto . Pesto este o salsa cu origine in Italia, mai exact in regiunea Liguria si are ca ingredient principal busuiocul .


  Acest tort-aperitiv cere timp si rabdare dar rezultatul va garantez ca este pe masura !!!

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul de clatite :

  • 2 oua
  • 100 gr faina
  • 80 ml lapte
  • un varf de sare
  • o lingurita rasa cu busuioc uscat

Pentru umplutura :

  • 7 cartofi
  • 400 gr fasole verde
  • 130 gr pesto
  • sos bechamel

Pentru sos bechamel :

  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte
  • nucsoara
  • sare

In plus :

  • parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv cu clatite si pesto:

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert intregi,cu tot cu coaja in apa rece cu sare .Cand cartofii au fiert, ii scurgem bine de apa si ii lasam sa se raceasca.Apoi ii curatam de coaja si ii feliem cat mai egal de grosime .  

Punem o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa clocoteste,punem fasolea verde si lasam sa fiarba la foc potrivit.Cand fasolea verde este fiarta, o scurgem bine de apa.

Prepararea clatitelor : 

Intr-un bol punem cele doua oua intregi si le amestecam cu ajutorul unui tel, cu 100 gr faina si un varf de sare . Adaugam apoi putin cate putin laptele si la urma busuiocul uscat . Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat de consistenta unei smantani .

Lasam sa se odihneasca pentru circa 30 minute.

Dupa ce a trecut acest timp ,amestecam putin aluatul .

Punem o tigaie antiaderenta la foc potrivit  si cu ajutorul unui polonic turnam din compozitie. Cand clatita s-a copt pe o parte , o intoarcem usor pe cealalta parte si o lasam sa se rumeneasca usor . Scoatem clatita pe o farfurie . 

Procedam astfel pana vom termina tot aluatul . 

Cand am terminat de facut toate clatitele,le suprapunem bine una peste cealalta si le decupam exact marimea vasului ce il vom folosi ptr tort in cuptor. 

Pentru sosul bechamel :  

Intr-o craticioara topim untul si adaugam putin cate putin faina amestecand continuu cu ajutorul unui tel . Punem apoi laptele,la fel,putin cate putin si amestecam bine.La urma potrivim de sare si adaugam nucsoara. 

Asamblare tort :  

Luam un vas pentru cuptor si il acoperim cu hartie de copt . Apoi punem prima clatita,un strat pesto,un strat felii cartofi ,sos bechamel,fasole verde .Contiuam astfel pana la epuizarea tuturor ingredientelor si incheiem cu ultima clatita . 

Incalzim cuptorul la 180 grade . 

Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 20 minute .Scoatem vasul din cuptor,indeparatam aluminiul ,presaram parmezan si dam din nou la cuptor pentru alte 5 minute . 

Se serveste atit cald cat si rece . 

Pofta buna ! 


 

 

TIPS-URI

1

Pentru pesto propun sa incercati si reteta mea : http://www.bucataras.ro/retete/pesto-alla-genovese-48334.html

RETETA IN IMAGINI

Tort aperitiv cu clatite si pesto-0
Tort aperitiv cu clatite si pesto-1
Tort aperitiv cu clatite si pesto-2
Tort aperitiv cu clatite si pesto-3
Tort aperitiv cu clatite si pesto-4
Tort aperitiv cu clatite si pesto-5
Tort aperitiv cu clatite si pesto-6
Tort aperitiv cu clatite si pesto-7
Tort aperitiv cu clatite si pesto-8
Tort aperitiv cu clatite si pesto-9
Tort aperitiv cu clatite si pesto-10
Tort aperitiv cu clatite si pesto-11
Tort aperitiv cu clatite si pesto-12
Tort aperitiv cu clatite si pesto-13
Tort aperitiv cu clatite si pesto-14
Tort aperitiv cu clatite si pesto-15
Tort aperitiv cu clatite si pesto-16
Tort aperitiv cu clatite si pesto-17
Tort aperitiv cu clatite si pesto-18
Tort aperitiv cu clatite si pesto-19
Tort aperitiv cu clatite si pesto-20
Tort aperitiv cu clatite si pesto-21

COMENTARII (28)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

22.02.2016, 20:27

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

14.03.2016, 19:52

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

21.04.2016, 21:18

Noiinbucatarie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12