Tort apetisant si delicios a la Carmen

de Bucataras in Torturi, 28 Apr 2009 | 8050 vizualizari

 

“Sunt Carmen din Focsani si va scriu reteta celui mai apetisant desert, facut pentru prima aniversare a fiului meu”, asa incepe Bucataras Carmen reteta sa.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 200g faina
  • 350g zahar
  • esenta de rom
  • 150g nuci macinate
  •  500 ml smantana
  • intaritor de frisca
  • o lingura cacao
  • portocale
  • lapte
  • cherry pentru insiropat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort apetisant si delicios a la Carmen:

Prima etapa ar fi blatul care se face in felul urmator: se serapa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu 200g zahar si esenta de rom, iar galbenusurile cu un praf de sare si o lingura de apa calda (ca dupa scoaterea din cuptor, sa nu se lase blatul). Dupa baterea albusurilor, se amesteca cu galbenusurile si se adauga faina in ploaie si amestecat usor cu lingura de lemn, doar prin simple ridicari de sus in jos. Jumatate din compozitie se toarna in forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina, iar cealalta jumatate se amesteca cu cacao si se adauga si ea, urmand a se roti de cateva ori cu o spatula pentru a crea un oarecare model din cele doua culori. Se lasa la cuptor aproximativ 30 minute.
In timp ce se coace blatul  se pregateste frisca din smantana mixata cu 150g zahar si intaritor de frisca. Crema se face din 2 plicuri speciale cu crema de ciocolata pentru tort la care se adauga nuci macinate.
Dupa scoaterea blatului din cuptor, se asteapta in jur de 15 minute apoi se taie in trei felii si se începe a doua etapa, tortul.
Se aseaza prima felie pe o farfurie mare intinsa, se insiropeaza cu lapte amestecat cu cherry, se unge cu un strat de crema, urmat de unul de frisca peste care se adauga bucati de portocale; acelasi procedeu se repeta si la a doua felie, iar ultima se insiropeaza si ea apoi se ataseaza un strat de crema de ciocolata dar fara nuci macinate, ca o baza peste care se orneaza cu frisca. Deasupra se pot pune capsuni proaspete sau jeleuri de capsuni.
Mult succes si voua!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort apetisant si delicios a la Carmen" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de portocale cu mascarpone si frisca