Tort Arici

de burdulea56 in Torturi, 16 Mai 2011 | 3708 vizualizari

 

Acest tortulet l-am pregatit anul trecut pt nepotica noastra.
Sursa de inspiratie: in bucataria Sabinei, careia ii multumesc respectuos.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame biscuiti populari,
  • 3 linguri mari cu miere,
  • 4 linguri cacao,
  • 100 grame zahar,
  • 3 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 200 grame nuca de cocos,
  • 50 grame unt,
  • 2 esente de rom,
  • 300 ml lapte,
  • 3 linguri stafide.
  • Pentru crema si pentru ornare:
  • 1 cutie de mascarpone (250 grame),
  • 50 grame zahar pudra,
  • o cescuta de cafea pregatita,
  • 2 linguri de cacao,
  • cereale Viva(pentru tepi).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Arici:

Se rup biscuitii in bucati mai mici si ii amestecam cu celelalte ingrediente (miere, cacao, nuca, unt....). Compozitia trebuie sa aibe consistenta aceleia pentru salam de biscuti. Daca mai este nevoie adaugati putin lapte. Compozitia obtinuta se da la frigider pentru aprozimativ 1 ora pentru a se intrepatrunde aromele.

Intre timp se pregateste crema de mascarpone: branza se amesteca impreuna cu zaharul, cafeaua si cacao timp de 3 minute. Se scoate compozitia de la frigider, se pune pe un platou si se modeleaza ariciului. Se intinde crema de mascarpone peste el, apoi se infig cerealele Viva, care imita tepii. Se pun ochii si nasul din aceleasi cereale. Este de efect!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Arici-0
Tort Arici-1

COMENTARII (33)

burdulea56

burdulea56 1

19.05.2011, 20:20

Sabina, multumesc pt urari, iti multumesc mult pt reteta, da asa este copiii iubesc acest desert.

burdulea56

burdulea56 1

19.05.2011, 20:21

eduard, flor, sufletista, va multumesc mult.

burdulea56

burdulea56 1

19.05.2011, 20:23

lilyk, RuxyRux, mamaieelena, mimmi, LUK, ma bucur tare mult, va multumesc de aprecieri.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!