Tort Arici

de dakris in Dulciuri, 1 Iun 2013 | 3724 vizualizari

 

La multi ani tuturor copilasilor!

 

INGREDIENTE

  • 460 g biscuiti Petit Beure
  • 150g zahar
  • 300ml lapte
  • 125 g unt
  • 30 g cacao
  • 100g ciocolata
  • 3-4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri fulgi nuca de cocos
  • 3/4 sticluta esenta de rom

Decor:

  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de trufe si rom/ciocolata (Dr Oetker)
  • 250 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar
  • creioane pentru decor Dr. Oetker
  • 1 jeleu in forma de mura sau o bomboana pt nas
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Arici:

Intr-o craticioara se pun laptele, untul, zaharul si cacaoa. Dupa ce s-a topit untul se inlatura de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele, amestecand pana se topeste si aceasta, apoi se pune nuca macinata si nuca de cocos. Se lasa sa se raceasca, moment in care se varsa esenta de rom.

Intre timp se prepara crema conform indicatiilor de pe plic.

Biscuitii se maruntesc fin cu ajutorul robotului de bucatarie, se pun intr-un castron mare varsandu-se peste ei compozitia racita si amestecandu-se bine.

Compozitia se aseaza pe un platou si se modeleaza in forma de arici. Cu un sprit se orneaza tepii ariciului. Se intinde crema si pe cap, apoi se deseneaza cu ajutorul creioanelor pentru decor ochii, nasul si gura.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort  Arici 232676
retete culinare - Tort  Arici 232677
retete culinare - Tort  Arici 232678
retete culinare - Tort  Arici 232686

COMENTARII (17)

adry88 1

02.06.2013, 12:27

wow! superb

dakris 1

04.06.2013, 13:53

Va multumesc pt aprecieri!

bianca92 1

16.10.2013, 12:00

ce dragut si frumos e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!