Tort Arlequin

de daniastefania in Torturi, 15 Apr 2015 | 985 vizualizari

 

Un tort absolut delicios, cu crema fina de ciocolata mars.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 9 oua
  • 15 linguri de zahar
  • 15 linguri faina
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema:

  • 400 ml frisca
  • 1 cutie 250 gr mascarpone
  • 1 cutie 200 gr branza philadelphia simpla
  • 4 ciocolate mars
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic gelatina

Pentru sirop:

  • 100 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita esenta vanilie

Pentru decor:

  • 2 tablete ciocolata neagra
  • 10 linguri frisca
  • 200 ml frisca
  • Colorant alimentar galben
  • Colorant alimentar verde
  • Colorant alimentar albastru
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Arlequin:

Prima data vom incepe cu blaturile. Vom face 3 blaturi. Vom folosi pentru fiecare blat 3 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, iar praful de copt il impartim in 3. Deci facem primul blat. Separam cele 3 oua. Albusurile le batem spuma cu 5 linguri de zahar. Apoi adaugam galbenusurile, amestecand usor de jos in sus, cu lingura de lemn. Adaugam faina amestecata cu praful de copt( 1/3 din cantitate). Amestecam usor. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 5-7 minute. Scoatem blatul si lasam la racit. Facem inca 2 blaturi in acelasi fel. Daca doriti puteti face un singur blat din 9 oua pe care apoi il taiati in trei parti. Mie mi-e mai usor sa fac 3 blaturi. Ies toate uniforme. Faceti cum va e mai usor. 

Facem apoi si crema. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Punem intr-un vas pe foc 5 linguri de frisca ( din cei 400 ml) impreuna cu ciocolata mars bucatele. Cand s-a topit ciocolata, luam vasul de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam sa se dizolve bine. Lasam compozitia sa se raceasca putin. In acest timp mixam mascarponele cu branza philadelphia si zaharul pudra. Dupa ce s-a racit ciocolata mars adaugam amestecul de mascarpone. Amestecam sa se incorporeze bine. Frisca ramasa o batem spuma tare si o adaugam compozitiei anterioare.

Lasam crema la frigider 30 de minute. Pregatim siropul. Punem zahatul si apa la fiert pana devine ca un sirop. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Lasam putin la racit.

Trecem la asamblarea tortului. Punem in tava in care am copt blaturile folie transparenta. E preferabil sa o punem din doua bucati pentru a putea ulterior sa o scoatem mai usor. Apoi asezam primul blat. Il insiropam bine. Punem  deasupra jumatate din crema. Punem al doilea blat, insiropam bine si punem peste restul de crema. Punem ultimul blat si insiropam. Dam la frigider cateva ore. Apoi scoatem tortul din frigider, il asezam pe tava dorita, inlaturam cu grija folia transparenta si trecem la ornat. Deasupra facem o glazura de ciocolata: punem frisca (10 linguri) cu ciocolata pe foc. Cand s-a topit ciocolata luam de pe foc si turnam deasupra tortului, nu si pe margini. Marginile le ornam cu frisca colorata in mai multe culori. Eu am folosit colorant galben, verde si albastru si le-am alternat ajutandu-ma de un pos. Am mai decorat cu un ursulet si un fluturas din ciocolata alba. Sper sa va placa!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Arlequin 375988
retete culinare - Tort Arlequin 375989
retete culinare - Tort Arlequin 375990
retete culinare - Tort Arlequin 375991
retete culinare - Tort Arlequin 375992
retete culinare - Tort Arlequin 375993
retete culinare - Tort Arlequin 375994
retete culinare - Tort Arlequin 375995
retete culinare - Tort Arlequin 375996
retete culinare - Tort Arlequin 375997
retete culinare - Tort Arlequin 375998
retete culinare - Tort Arlequin 375999
retete culinare - Tort Arlequin 376000
retete culinare - Tort Arlequin 376001
retete culinare - Tort Arlequin 376002
retete culinare - Tort Arlequin 376003
retete culinare - Tort Arlequin 376004
retete culinare - Tort Arlequin 376005

COMENTARII (13)

tarasmariana 1

16.04.2015, 20:48

Minunat!

daniastefania 1

16.04.2015, 22:31

Multumesc frumos tuturor!

marcela1979 1

20.04.2015, 02:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!