Tort aromat

de Valclaudia in Torturi, 12 Ian 2014 | 4848 vizualizari

 

o combinatie de gusturi...ciocolata, portocala, visine, rom...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri faina proaspat cernuta
  • 2 linguri praf de cacao
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 plic praf de copt stins in cativa stropi zeama de lamaie
  • 1 varf de cutit sare
  • 2 linguri portocala confiata maruntita (la robot)
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 1 lingura esenta de rom
  • 100 gr. zahar
  • Crema:
  • cca 400 ml frisca vegetala lichida
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • coaja de portocala confiata
  • visine (fara samburi) din visinata
  • Decor:
  • forme din zahar ars
  • ciocolata rasa (alba+neagra)
  • pasta de decorat (creioane de la Dr.Oetker): alb si galben
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aromat:

Prepararea blatului:

 -separam albusurile de galbenusuri; batem albusurile spuma cu 100 gr zahar;

 -frecam galbenusurile cu 100 gr. zahar, adaugam uleiul, apoi apa minerala;

 -stingem praful de copt in cativa stropi de zeama de lamaie, apoi il adaugam peste galbenusurile frecate, tot acum adaugam si praful de cacao si coaja de portocale confiata trecuta prin robot;

 -adaugam alternativ cate o lingura de faina si una de spuma de albusuri . Amestecam cu mixerul la viteza cea mai mica pana incorporam toate cantitatile;

 -ungem tava cu putin ulei, o tapetam cu faina. Adaugam amestecul obtinut in tava si coacem la temperatura moderata pana trece testul cu scobitoarea (cam 40 min., 165 grade)

 A doua zi taiem blatul in 2 (foi).

Pentru crema punem putina frisca intr-o craticioara la foc mic, adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva ciocolata. Lasam sa se racoreasca apoi dam craticioara cu acest amestec la rece pentru cel putin 1 ora.

 Dupa scurgerea acestui timp mixam crema la viteza mare a mixerului, adaugam si restul de frisca si cand obtinem consistenta dorita putem umple tortul cu crema, nu inainte insa de a insiropa foile obtinute prin impartirea blatului in 2.

Peste stratul de crema asezam jumatati de visine din visinata si bucati de coaja de portocala confiata.

 Din crema obtinuta am pastrat un sfert pentru imbracarea tortului.

 Din 2 linguri de zahar ars formam diferite forme pe care le asezam pe tort.

Decoram cu pasta de decorat de la Dr.Oetker (creioane), ciocolata alba + neagra rasa.

Lasam tortul la rece pana in momentul servirii.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aromat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort in straturi cu jeleu de visine