Tort aromat

de Valclaudia in Torturi, 12 Ian 2014 | 2518 vizualizari

 

o combinatie de gusturi...ciocolata, portocala, visine, rom...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri faina proaspat cernuta
  • 2 linguri praf de cacao
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 plic praf de copt stins in cativa stropi zeama de lamaie
  • 1 varf de cutit sare
  • 2 linguri portocala confiata maruntita (la robot)
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 1 lingura esenta de rom
  • 100 gr. zahar
  • Crema:
  • cca 400 ml frisca vegetala lichida
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • coaja de portocala confiata
  • visine (fara samburi) din visinata
  • Decor:
  • forme din zahar ars
  • ciocolata rasa (alba+neagra)
  • pasta de decorat (creioane de la Dr.Oetker): alb si galben
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aromat:

Prepararea blatului:

 -separam albusurile de galbenusuri; batem albusurile spuma cu 100 gr zahar;

 -frecam galbenusurile cu 100 gr. zahar, adaugam uleiul, apoi apa minerala;

 -stingem praful de copt in cativa stropi de zeama de lamaie, apoi il adaugam peste galbenusurile frecate, tot acum adaugam si praful de cacao si coaja de portocale confiata trecuta prin robot;

 -adaugam alternativ cate o lingura de faina si una de spuma de albusuri . Amestecam cu mixerul la viteza cea mai mica pana incorporam toate cantitatile;

 -ungem tava cu putin ulei, o tapetam cu faina. Adaugam amestecul obtinut in tava si coacem la temperatura moderata pana trece testul cu scobitoarea (cam 40 min., 165 grade)

 A doua zi taiem blatul in 2 (foi).

Pentru crema punem putina frisca intr-o craticioara la foc mic, adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva ciocolata. Lasam sa se racoreasca apoi dam craticioara cu acest amestec la rece pentru cel putin 1 ora.

 Dupa scurgerea acestui timp mixam crema la viteza mare a mixerului, adaugam si restul de frisca si cand obtinem consistenta dorita putem umple tortul cu crema, nu inainte insa de a insiropa foile obtinute prin impartirea blatului in 2.

Peste stratul de crema asezam jumatati de visine din visinata si bucati de coaja de portocala confiata.

 Din crema obtinuta am pastrat un sfert pentru imbracarea tortului.

 Din 2 linguri de zahar ars formam diferite forme pe care le asezam pe tort.

Decoram cu pasta de decorat de la Dr.Oetker (creioane), ciocolata alba + neagra rasa.

Lasam tortul la rece pana in momentul servirii.

 Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort aromat-0
Tort aromat-1
Tort aromat-2
Tort aromat-3
Tort aromat-4
Tort aromat-5
Tort aromat-6
Tort aromat-7
Tort aromat-8
Tort aromat-9
Tort aromat-10
Tort aromat-11

COMENTARII (17)

karla

karla 1

12.01.2014, 18:13

foarte bun

diaconta

diaconta 1

12.01.2014, 20:11

ce minunatie de tort ai facut

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

12.01.2014, 20:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!