Tort aromat cu nuca

de geoline in Torturi, 10 Dec 2014 | 1513 vizualizari

 

Acest tort este unul delicios , l am preparat pentru iubitul meu care a implinit 25 ani si pentru surioara lui, Magda.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita de amoniu stins cu zeama de lamaie sau otet
  • 4 linguri nuca macinata
  • 150 g faina
  • 6 linguri lapte
  • 1 praf sare
  • 1 vanilina
  • coaja de lamaie sau esenta de lamaie
  • 150 ml ulei
  • pentru crema
  • 1 litru lapte
  • 250 g zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 esenta rom
  • 1 vanilina
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri nuca macinata
  • 1 praf sare
  • 250 g unt
  • pentru ornat
  • 500 ml frisca
  • nuca tocata marunt, insa nu foarte marunt
  • pt sirop
  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 esenta rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aromat cu nuca:

Pentru blat

Se separa oualele, albusurile se bat cu praful de sare si cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga peste albusuri amestecand incet. Se adauga laptele, aromele si faina amestecata cu praful de copt. Se stinge amoniul si se adauga si el. La sfarsit adaugam nuca macinata. Trebuie sa iasa o compozitite asemanatoare unei smantani mai groase, ca cea de chec . Aluatul se pune intr o tava rotunda de tort cu pereti detasabili, care a fost unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina. Se da in cuptorul preincalzit si se coace pana cand blatul trece testul cu scobitoarea. se lasa sa se raceasca in forma apoi se scoate si se taie in 3 parti egale.

Pentru crema

Se amesteca faina cu zaharul, sarea, cacao si putin lapte pentru a nu se face cocoloase, apoi se pune tot laptele si se da pe foc pana se ingroasa, se adauga nuca macinata si se mai lasa 3 minute. Cand s/a mai racit putin se adauga untul.Se lasa la racit

Pentru sirop

Se pune pe foc apa cu zaharul, dupa ce a fiert se ia de pe foc si cand s a racit putin se adauga esenta de rom.

Asamblare

In tava in care am copt blatul vom asambla tortul pentru a ramane cat mai drept. Se pune prima foaie de blat, se insiropeaza bine, punem jumatate din crema, apoi cea de a doua foaie pe care o insiropam , restul de crema si cea de a treia foaie pe care doar o insiropam fara a mai adauga crema. Dam acum tortul la frigider cateva ore sau pana a doua zi. Batem frisca. Scoatem tortul din tava, Ornam pe deasupra cu frisca si pe margini pentru a se lipi nuca maruntita . Dam la rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort aromat cu nuca 356533
retete culinare - Tort aromat cu nuca 356534

COMENTARII (10)

geoline 1

15.02.2015, 21:55

Prahova, Ploiesti O sa pun mai multe detalii acolo

mihaelar63 1

15.02.2015, 22:08

Uite parca este altfel ma bucura sa vad fete atat de tinere care le place sa gateasca . Eu zic ca este o alta forma de a oferi celor dragi

geoline 1

16.02.2015, 10:31

da, multa lume se mira ca eu gatesc si chiar imi si iese...practic gatesc de pe la 16 ani...dar pot pune ca este una din pasiunile mele.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S