Tort Barbie

de Doralinda in Torturi, 17 Iun 2013 | 8354 vizualizari

 

Pot zice ca e "opera mea culinara" prin retetele publicate pana acum. O reteta indragita atat de cei mici, cat si de cei mari!! O placere sa lucrezi la asa ceva cand vei vedea rezultatul!! E mult de munca, de fapt, migaleala, dar merita!!! Mai ales cand veti vedea chipurile fetitelor admirand-o!
Ptr acest tort, aveti nevoie de un blat destul de tare ptr a sta crema de zahar.

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 400 gr faina
  • 200 gr unt topit
  • 500 ml smantana
  • 200 gr zahar negru
  • 200 gr zahar alb
  • 8 oua
  • 2 pliculete vanilie
  • 4 lingurite praf de copt
  • 700 gr ciocolata ptr topit
  • glazura de unt http://www.bucataras.ro/retete/glazura-de-unt-47616.html
  • pasta royal icing http://www.bucataras.ro/retete/royal-icing-47613.html din care sa faceti in jur la 70-80 de floricele ptr decor (faceti in plus cateva)
  • o forma adanca (eu am kit-ul special ptr Barbi Wilton)
  • o papusa Barbi, doar bustul
  • 1500 gr pasta zahar roz
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Barbie:

Bateti ouale cu cele 2 tipuri de zahar, adaugati smantana, ciocolata topita, vanilia, untul, praful de copt si faina amestecand bine. Turnati compozitia in forma care in prealabil ati uns-o cu unt si presarat faina apoi intoarceti forma invers si deasupra chiuvetei, scuturati-o bine de surplusul de faina. Atentie ca sa nu faceti aceiasi greseala ca mine, cand puneti compozitia, cu o spatula apasati usor peste compozitie ca sa fiti siguri ca nu vor ramane goluri in timpul coacerii!!! Puneti in cuptorul preincalzit la 180 C ptr cca 70-80 min ( nu va speriati ca e mult, ptr ca forma e adanca si e nevoie de mai multa coacere!) Cand e gata si scoateti din cuptor, incercati cu un cutit sa vedeti daca s-a copt si la interior, daca nu inca, atunci mai lasati cca 15 min ( depinde de cuptorul fiecaruia).

Lasati in forma sa se raceasca putin blatul, apoi cu ajutorul unei farfurii sau tavi, acoperiti forma si rasturnati ptr a iesi blatul pe farfurie si usor ca sa nu se sparga.

In timpul coacerii blatului, faceti cele 2 creme ptr decor.

Cu ajutorul unei pensule, scuturati de faina putin blatul, apoi puneti papusa ( eu am o papusa care de la bust in jos are o tija si am pus in blat, deci daca nu aveti asa ceva, incercati sa faceti o gaura in mijlocul tortului si puneti o papusa) dupa care ungeti cu un strat nu prea gros dar foarte subtire, cu crema de unt.

Apoi incepti sa lucrati pasta de zahar, presarand pe masa putin zahar pudra, atentie, daca nu veti pune, se va lipi si nu o veti mai putea dezlipi sa o puneti pe tort! Faceti 9-12 rulouri lungi cca 15 cm si cu diametru la un capat de 2 cm iar la celalalt capat sa fie cat mai subtiri, ca un con si lasatile deoparte. Asezati-le apoi cu partea subtire la mijlocul papusii si cu partea mai groasa jos, de jur imprejurul blatului si apasand usor ca sa se prinda de crema de unt. Apoi, taiati din pasta de zahar o bucata dreptunghiulara si o puneti pe bustul papusii de jur imprejur si apasati usor ptr a lua forma sanului si decupati din restul care v-a ramas. Acum, partea cea mai grea, e sa puneti fusta, rulati pasta dreptunghiular si puneti de jur imprejurul blatului deasupra la rulouri si apasand usor intre ptr a crea pliuri.

Cu ajutorul cremei de unt, faceti 3 puncte intre pliuri ca punct de reper si faceti cele doua linii tot cu crema de unt. Apoi cu aceiasi crema, faceti puncte cu forma con nr 2 ( la fel si liniile). Faceti un colier si deasupra la bust, puncte mici cu forma con 1 din crema de unt, apoi cu aceiasi crema, lipiti floricele care le-ati facut in prealabil cu 2-3 zile ptr a le lasa sa se intareasca. Faceti cu crema de unt bretele si apoi lipiti floricele din pasta de zahar la fel si in jurul mijlocului.

Ptr coronita, decupati o forma din carton si lipiti cu ajutorul cremei de unt faceti puncte in zig zag si lipiti 3 florice dupa care lipiti cu royal icing pe par.

 

 

TIPS-URI

1

Reteta originala, avea si crema de ciocolata in mijlocul blatului, dar cum mi-a fost frica sa il tai, a mers si fara, dar daca doriti crema de ciocolata, taiati pe orizontal blatul cand s-a racit si puneti crema de ciocolata favorita

2

in loc sa decupati forma de coronita, puteti folosi o coronita de la o papusa Barbi si folositi aceiasi metoda.

3

NU se pune tortul la frigider!!!! Se va intari!! Nu se va strica nimic daca il faceti cu o zi inainte!

4

blatul, inainte sa incepeti sa il decorati, sa fie deja pus pe platoul in care va ramane!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Barbie 237280
retete culinare - Tort Barbie 237281
retete culinare - Tort Barbie 237282
retete culinare - Tort Barbie 237283
retete culinare - Tort Barbie 237284
retete culinare - Tort Barbie 237285
retete culinare - Tort Barbie 237286
retete culinare - Tort Barbie 237287
retete culinare - Tort Barbie 237288
retete culinare - Tort Barbie 237289
retete culinare - Tort Barbie 237290
retete culinare - Tort Barbie 237291
retete culinare - Tort Barbie 237292
retete culinare - Tort Barbie 237293
retete culinare - Tort Barbie 237294
retete culinare - Tort Barbie 237295
retete culinare - Tort Barbie 237296
retete culinare - Tort Barbie 237297
retete culinare - Tort Barbie 237469
retete culinare - Tort Barbie 237470

COMENTARII (67)

ralu_ca 1

20.06.2013, 16:16

foarte frumos, fara cuvinte, pt mine este imposibil de realizat..vreodata!

Doralinda 1

20.06.2013, 16:34

Multumesc ralu! Nu zice asta! Se poate, doar rabdare iti trebuie! Te pupic

Pushaa 1

12.02.2014, 15:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D