Tort belcolade

de Alexa in Torturi, 30 Iun 2009 | 16191 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru fetita mea Briana la implinirea celor 5 anisori.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Crem Ole ciocolata
Pentru mousse de vanilie:
  • 600 gr ciocolata alba
  • 1050 ml smantana dulce
  • 2 plicuri intaritor frisca
  • 30 gr gelatina
  • 20 ml esenta vanilie
Pentru umplutura:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana dulce
  • 200 gr visine din compot
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort belcolade:

Se prepara intai blatul, albusurile se freaca cu zaharul pana devin spuma, apoi se adauga pe rand galbenusurile amestecand in continuu iar la final Crem Ole de ciocolata. Se unge tava cu putin ulei se pune compozitia si se da la foc mic 15 minute.
Separat gelatina se pune la inmuiat in 200 ml apa rece. 450 ml de smantana dulce se pune intro craticioara la incalzit impreuna cu esenta de vanilie, se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca pana aceasta din urma se topeste. Se lasa la racit si cand ajunge la o temperatura usor de suportat la mana se incorporeaza in crema gelatina, amestecand in continuu. se da la frigider sa se raceasca bine de tot. Separat se bat cei 600 ml smantana dulce cu intaritorul pentru frisca, si cand crema este foarte rece se incorporeaza in ea incet de sus in jos frisca.
Ciocolata amaruie se topeste la microunde se incorporeaza in ea smantana si se amesteca bine, apoi se lasa la racit. Cand toate cremele sunt racite se incepe montarea tortului. Pe fundul unei forme de tor se aseaza folie din plastic, se toarna apoi mousse de vanilie in strat de aproximativ doua degete, apoi cu ajutorul unei seringi pentru ornat se traseaza cu crema de ciocolata amaruie bastonase, intre bastonase se pun visine fara samburi din compot.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort belcolade 5245
retete culinare - Tort belcolade 5246
retete culinare - Tort belcolade 5247
retete culinare - Tort belcolade 5248

COMENTARII (8)

bettyC 1

13.03.2011, 14:22

miam arata super

adry88 1

08.05.2011, 12:47

anamariacraciun 1

19.10.2011, 15:29

Buna! am incercat reteta, dar din pacate a fost un dezastru, nu s-a intarit deloc, smantana dulce nu s-a transformat in frisca chiar imi place prajitura poate ma ajuti putin

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18