Tort belcolade

de Alexa in Torturi, 30 Iun 2009 | 15969 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru fetita mea Briana la implinirea celor 5 anisori.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Crem Ole ciocolata
Pentru mousse de vanilie:
  • 600 gr ciocolata alba
  • 1050 ml smantana dulce
  • 2 plicuri intaritor frisca
  • 30 gr gelatina
  • 20 ml esenta vanilie
Pentru umplutura:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana dulce
  • 200 gr visine din compot
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort belcolade:

Se prepara intai blatul, albusurile se freaca cu zaharul pana devin spuma, apoi se adauga pe rand galbenusurile amestecand in continuu iar la final Crem Ole de ciocolata. Se unge tava cu putin ulei se pune compozitia si se da la foc mic 15 minute.

Separat gelatina se pune la inmuiat in 200 ml apa rece. 450 ml de smantana dulce se pune intro craticioara la incalzit impreuna cu esenta de vanilie, se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca pana aceasta din urma se topeste. Se lasa la racit si cand ajunge la o temperatura usor de suportat la mana se incorporeaza in crema gelatina, amestecand in continuu. se da la frigider sa se raceasca bine de tot. Separat se bat cei 600 ml smantana dulce cu intaritorul pentru frisca, si cand crema este foarte rece se incorporeaza in ea incet de sus in jos frisca.

Ciocolata amaruie se topeste la microunde se incorporeaza in ea smantana si se amesteca bine, apoi se lasa la racit. Cand toate cremele sunt racite se incepe montarea tortului. Pe fundul unei forme de tor se aseaza folie din plastic, se toarna apoi mousse de vanilie in strat de aproximativ doua degete, apoi cu ajutorul unei seringi pentru ornat se traseaza cu crema de ciocolata amaruie bastonase, intre bastonase se pun visine fara samburi din compot.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort belcolade 5245
retete culinare - Tort belcolade 5246
retete culinare - Tort belcolade 5247
retete culinare - Tort belcolade 5248

COMENTARII (8)

bettyC 1

13.03.2011, 14:22

miam arata super

adry88 1

08.05.2011, 12:47

anamariacraciun 1

19.10.2011, 15:29

Buna! am incercat reteta, dar din pacate a fost un dezastru, nu s-a intarit deloc, smantana dulce nu s-a transformat in frisca chiar imi place prajitura poate ma ajuti putin

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27