Tort Bianca

de adasev12 in Torturi, 4 Iul 2011 | 4949 vizualizari

 

pentru fetita mea, care azi a facut 2 saptamani....bine-ai venit ingerasul meu, sa fii sanatoasa!!!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina cu agent de crestere, pt torturi
  • 3 lg nesquick
  • crema 1:
  • o budinca ciocolata
  • 50 g unt
  • 350 l lapte
  • 50 g zahar pudra
  • 200 ml frisca
  • crema 2:
  • o budinca de vanilie
  • 350 ml lapte
  • 50 g unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 200 ml frisca
  • o esenta de vanilie
  • sirop:
  • 3 lg zahar,
  • 250 ml apa,
  • 1 lg miere  
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Bianca:

Am facut un blat de tort obisnuit, am impartit compozitia in doua,  iar intr-o parte am adaugat si nessquick, pt iesi maro. Am turnat in tava tapetata cu unt si faina cate doua linguri alternativ din fiecare compozitie, pt a iesi acel aspect dungat pe care l-am vazut la Gabitzu...a iesit frumos, dar fiindca eu am taiat apoi blatul in doua, nu se prea vede....

crema 1: am facut budinca de ciocolata cu laptele si am dat la racit. untul l-am frecat cu zaharul pudra. frisca am batut-o fff bine. am amestecat apoi pe rand untul cu budinca bine racita si apoi cu frisca . am dat la rece.

crema 2: idem 1

siropul l-am facut  amestecand ingredientele pe foc pana s-aiu topit mierea si zaharul.

am taiat tortul in doua, pe primul blat am pus crema de ciocolata, apoi blatul 2 si crema alba, deasupra am adaugat doar putina crema maro...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Bianca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

MIUTA 1

05.07.2011, 15:02

La multi ani Bianca!
Sa-i dea Dumnezeu sanatate,sa cresca mare si sa va bucurati de ea!

mamaieelena 1

07.07.2011, 17:27

sa creasca mara sanatoasa si sa va bucurati de ea si cand mai ai timp si de prajiturici??

adasev12 1

10.07.2011, 17:17

miuta, multumesc frumos!
mamaie...mersi..nu prea am timp, dar asa, printre.....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache si capsuni