Tort bicolor cu frisca si capsuni

de angyb in Torturi, 20 Mar 2012 | 2863 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de albusuri
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana si jumatate de faina alba
  • cacao
  • 1 plic de drojdie instant pt.dulciuri
  • 500 ml de frisca
  • 500 g de capsuni
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 4 lg.de zahar
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bicolor cu frisca si capsuni:

Bateti spuma albusurile dupa care adaugati zaharul pana cand devin ca si la bezea.

Adaugati faina impreuna cu drojdia amestecand de sus in jos ca sa nu se lase albusurile.Impartiti compozitia in 2 si in jumatate am pus cacao.

Cu ajutorul unui pos intr-o tava tapetata cu hartie de copt trasati linii cu compozitia alba iar apoi intre spatiile ramase cu cea neagra.

Se da la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasati sa se raceasca si intre timp bateti spuma frisca si taiati cubulete capsunile.

Asamblarea:Taiati blatul in 2 ,insiropati blatul(siropul :puneti la foc zaharul impreuna cu apa si esenta de rom pana cand se topeste zaharul) Adaugati o parte di frisca si jumatate din capsunile taiate cubulete apoi al 2 blat insiropati si intindeti restul de frisca si capsunile ramase.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort bicolor cu frisca si capsuni-0
Tort bicolor cu frisca si capsuni-1
Tort bicolor cu frisca si capsuni-2
Tort bicolor cu frisca si capsuni-3

COMENTARII (43)

angyb

angyb 1

21.03.2012, 15:33

multumes miuta

diana_k

diana_k 1

23.03.2012, 21:47

babi5

babi5 1

10.06.2013, 14:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!