Tort Black & White

de _Alina_ in Torturi, 31 Mai 2012 | 2294 vizualizari

 

A fost ziua unui om extraordinar de muncitor, iubitor si de incapatanat cand vine vorba de convingerile lui :) Tatal meu! Stiind cat de mult iubeste dulciurile ;)) i-am facut o surpriza dulce, cremoasa si (de)menta :))

 

INGREDIENTE

  • Blat Negru:
  • 8 galbenusuri
  • 3/4 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 35 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 30 g unt
  • 100 ml lapte
  • Blat Alb:
  • 8 albusuri
  • 1 cana zahar
  • 1 1/2 cana faina
  • 5 g praf de copt
  • 75 ml lapte
  • 30 g unt
  • Italian Frosting:
  • 1 cana zahar tos
  • 100 ml apa
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 2 lg zahar tos
  • 80 g unt (la temperatura camerei)
  • cateva picaturi de esenta
  • Crema de ciocolata:
  • 3 galbenusuri
  • 20 g ciocolata amaruie
  • 1 lg cu varf smantana
  • 3/4 cana frosting italian
  • Decor:
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • Sirop
  • 2 linguri sirop de menta
  • 280 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Black & White:

Blat Negru

1. Punem ciocolata, untul si laptele intr-un vas la foc mic in care amestecam pana la dizolvarea ciocolatei si untului.

2. Batem galbenusurile cu zaharul pana aceastea isi dubleaza volumul si capata culoare deschisa.

3. Adaugam ciocolata topita (ajunsa la temperatura camerei) peste galbenusurile batute si amestecam bine.  

4. Peste mixul de la pasul 3 adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa cernute si omogenizam.

5. Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 24 cm tapetata cu hartie de copt.

6. Introducem tava in cuptorul preincalzit, la 190°C timp de 30 min (sau pana trece testul scobitorii).

7. Scoatem blatul si lasam la racit.  

Blat Alb

1. Punem untul si laptele intr-un vas, la foc mic pana ce untul se  topeste.

2. Batem albusurile spuma adaugand zahar putin cate putin.  

3. Cernem, putin cate putin, faina amestecata cu praful de copt in albusurile batute si incorporam cu ajutorul unei spatule de sus in jos.   

4. Incorporam in compozitie si untul topit impreuna cu laptele.

5. Punem compozitia intr-o tava cu diam. 24 cm tapetata cu hartie de pergament si dam la cuptor, la 190°C, 35-40 min.    

Frostingul italian

1. Punem intr-un vas zaharul (1 cana) si apa. Amestecam pana ce zaharul se dizolva. Lasam pe foc siropul pana ce acesta formeaza bule la suprafata si se ingroasa.  

2. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, peste care adaugam cele 2 linguri de zahar, batem in continuare pana compozitia devine sidefie. 

3. Turnam siropul fierbinte, putin cate putin, peste albusuri si batem pana acestea capata consistenta.  

4. Batem albusurile pana cand din fierbinti devin caldute.

5. Adaugam untul in compozitia calduta si batem pana ce acesta se incorporeaza.

6. Adaugati cateva picaturi de esenta (eu am pus 5 pic esenta de menta).  

7. Dati crema la frigider pana in momentul in care o folositi.

Crema de ciocolata:

1. Punem ciocolata la topit pe bain-marie.

2. Adaugam galbenusurile in ciocolata topita si batem bine (tot pe baia de aburi) ~ 5 min.

3. Incorporam si smantana si mai lasam 3 min pe aburi.  

4. Luam vasul cu crema de pe aburi si lasam la racit.

5. Dupa ce s-a racit complet incorporam frostingul (si el racit) in crema de ciocolata complet racita.

Decor:

1. Puneti zaharul cu apa intr-un vas pe foc.

2. Amestecati pana ce zaharul s-a dizolvat, siropul incepe sa se ingroase si prinde culoare aurie.

3. Lasati putin sa se raceasca (2-3 min), dupa care cu ajutorul unei linguri faceti forme pe o hartie de pergament.  

Asamblare:

1. Taiati blatul alb in doua parti egale.

2. Puneti o felie din blatul alb pe farfurie, insiropati-o cu siropul format din menta si apa si lasati 2 min asa.

3. Puneti 1/2 din crema de ciocolata pe blat.

4. Puneti blatul negru, insropati-l si puneti crema ramasa.

5. Puneti si cealalata felie de blat alb si insiropati-o.

6. Dati la frigider macar 1 h (daca nu 3-4 ;). 

7. Imbracati tortul in frostingul italian.

8. Decorati cu zahar ars.

 

TIPS-URI

1

Decoratiunile din zahar ar fi bine sa le faceti cu 45 min - 1 h inainte de a taia tortul. Eu le-am facut cu 1 zi inainte si s-au cam pleostit :(

2

Mai mule imagini din timpul prepararii gasiti aici

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Black & White 164958
retete culinare - Tort Black & White 164959
retete culinare - Tort Black & White 164960
retete culinare - Tort Black & White 164961
retete culinare - Tort Black & White 164962
retete culinare - Tort Black & White 164963

COMENTARII (32)

_Alina_ 1

01.06.2012, 13:04

Multumesc Sim0na

T I M E A 1

06.06.2012, 13:43

_Alina_ 1

06.06.2012, 14:28

Timea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D