Tort Black& White

de camelia_elena in Torturi, 10 Iun 2013 | 796 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ptr Blat:

  • 8 oua
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de faina
  • 10 linguri de apa
  • 10 linguri ulei

Ptr umplutura:

  • 1 budinca vanilie
  • 1 budinca cacao
  • 1 l lapte(ptr budinca)
  • visine
  • 100 gr ciocolata cu lapte/amara
  • 50 gr ciocolata alba

Ptr decor:

  • 150 gr ciocolata alba
  • 50 gr margarina
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 gr nuca de cocos

Ptr sirop:

  • 750 ml apa
  • 1 cana cu apa
  • 5 sticlute esenta de vanilie(25 ml fiecare)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Black& White:

Blatul:

Se bat albusurile spuma. Zaharul se topeste cu cele 10 linguri de apa( calda) si se adauga treptat peste albusurile batute spuma. Se bate in continuare dupa care se adauga galbenusurile pe rand+ uleiul. Se adauga faina. Se baga la cuptor 10 minute la foc mai mare dupa care se reduce focul. Se scoate de la cuptor atunci cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit.

Crema:

Se prepara budincile dupa instructiunile de pe pachet.

Asamblare:

Se taie blatul in 4. Se ia prima parte si se insiropeaza( siropul se obtine prin fierberea ingredientelor la un loc pana cand se topeste zaharul) dupa care se adauga jumatate din budinca de vanilie+ jumatate din ciocolata cu lapte si jumatate din cea alba taiate cubulete. Se pune urmatoarea felie de blat, se insiropeaza si se adauga toata budinca de ciocolata+ visinele. La urmatoarea felie de blat se procedeaza ca la prima.

Glazura se prepara prin punerea tuturor ingredientelor la baie de abur. Dupa ce se omogenizeaza se pune pe tort, dupa care se adauga nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

Cana folosita pentru masurarea zaharului si fainei este de 250 gr

2

Puteti folosi si glazura de ciocolata daca doriti.

RETETA IN IMAGINI

Tort Black& White-0
Tort Black& White-1
Tort Black& White-2
Tort Black& White-3
Tort Black& White-4
Tort Black& White-5
Tort Black& White-6
Tort Black& White-7

COMENTARII (5)

Rocsi 1

10.06.2013, 22:41

Bun tortulet

_Alina_ 1

11.06.2013, 08:29

MotanLaOale 1

11.06.2013, 10:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04