Tort Black& White

de camelia_elena in Torturi, 10 Iun 2013 | 818 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ptr Blat:

  • 8 oua
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de faina
  • 10 linguri de apa
  • 10 linguri ulei

Ptr umplutura:

  • 1 budinca vanilie
  • 1 budinca cacao
  • 1 l lapte(ptr budinca)
  • visine
  • 100 gr ciocolata cu lapte/amara
  • 50 gr ciocolata alba

Ptr decor:

  • 150 gr ciocolata alba
  • 50 gr margarina
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 gr nuca de cocos

Ptr sirop:

  • 750 ml apa
  • 1 cana cu apa
  • 5 sticlute esenta de vanilie(25 ml fiecare)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Black& White:

Blatul:

Se bat albusurile spuma. Zaharul se topeste cu cele 10 linguri de apa( calda) si se adauga treptat peste albusurile batute spuma. Se bate in continuare dupa care se adauga galbenusurile pe rand+ uleiul. Se adauga faina. Se baga la cuptor 10 minute la foc mai mare dupa care se reduce focul. Se scoate de la cuptor atunci cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit.

Crema:

Se prepara budincile dupa instructiunile de pe pachet.

Asamblare:

Se taie blatul in 4. Se ia prima parte si se insiropeaza( siropul se obtine prin fierberea ingredientelor la un loc pana cand se topeste zaharul) dupa care se adauga jumatate din budinca de vanilie+ jumatate din ciocolata cu lapte si jumatate din cea alba taiate cubulete. Se pune urmatoarea felie de blat, se insiropeaza si se adauga toata budinca de ciocolata+ visinele. La urmatoarea felie de blat se procedeaza ca la prima.

Glazura se prepara prin punerea tuturor ingredientelor la baie de abur. Dupa ce se omogenizeaza se pune pe tort, dupa care se adauga nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

Cana folosita pentru masurarea zaharului si fainei este de 250 gr

2

Puteti folosi si glazura de ciocolata daca doriti.

RETETA IN IMAGINI

Tort Black& White-0
Tort Black& White-1
Tort Black& White-2
Tort Black& White-3
Tort Black& White-4
Tort Black& White-5
Tort Black& White-6
Tort Black& White-7

COMENTARII (5)

Rocsi

Rocsi 1

10.06.2013, 22:41

Bun tortulet

_Alina_

_Alina_ 1

11.06.2013, 08:29

MotanLaOale

MotanLaOale 1

11.06.2013, 10:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!