Tort Boema si 4 ani de bucataras.ro

de Miha in Torturi, 25 Mar 2013 | 11714 vizualizari

 

Nu stiu cui ar trebui sa urez acum "la multi ani"...mie sau site-ului, dar ideea e ca ma bucur ca sunt aici. Aici, alaturi de prieteni buni si dragi! >:D<

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • Fondant:
  • 100 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 50 g ciocolata amaruie
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • Ornat:
  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • 1 lingura smantana acra
  • sirop de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Boema si 4 ani de bucataras.ro:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma de albus devine lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului din bol. Galbenusurile se mixeaza cu ulei si esenta. Se toarna peste bezea si se omogenizeaza usor. Se pun apoi cacaoa si faina amestecata cu praful de copt.  Se omogenizeaza amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu in jur de 25-30 de minute.  Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit foarte bine se taie in doua parti.

Crema:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand amestecul a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca bine apoi se pune la congelator pentru 1 ora sau, daca dispuneti de mai multa vreme, cateva ore la frigider. Se mixeaza apoi, pana crema devine ferma si pufoasa.

Sirop:

Caramelizam zaharul. Cand a devenit lichid turnam apa deasupra, cu atentie.

Fondant:

Apa si zaharul se pun la fiert la foc mic. Din momentul in care incepe sa clocoteasca, se tine pe foc aproximativ 15 minute. Punem mierea si mai fierbem vreo 5 minute. Dam deoparte si mixam amestecul la viteza mare, pana incepe sa se ingroase si se albeste.

Fondantul se va intari considerabil. Punem in vas cateva linguri de sirop (din cel preparat anterior, pe care-l vom folosi la insiropat blatul) si ciocolata rupta bucatele. Punem vasul din nou pe foc si amestecam pana devine fluid si omogen.

Punem prima parte de blat pe un platou si insiropam. Turnam crema si nivelam. Acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat.  Turnam fondantul peste tort si lasam putin, pana se intareste. Ornam apoi cu frisca batuta si sirop de ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Boema si 4 ani de bucataras.ro 213866
retete culinare - Tort Boema si 4 ani de bucataras.ro 213868
retete culinare - Tort Boema si 4 ani de bucataras.ro 213870
retete culinare - Tort Boema si 4 ani de bucataras.ro 213871

COMENTARII (75)

Krystyan Trendy 1

28.11.2013, 10:57

delicios tort multi ani inainte

-Licurici- 1

23.06.2015, 09:42

foarte bun!

ancutsa 1

29.09.2016, 17:57

Minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18