Tort botez "Adriana"

de nadina73 in Torturi, 1 Dec 2010 | 5737 vizualizari

 

Tortul a fost pentru o printesa mica si dulce pe nume Adriana (3 luni) care a fost Increstinata pe data de 27 noiembrie 2010, tortul nu avea nici mai mult nici mai putin de de 6,6 kg

 

INGREDIENTE

  • Blat maro:
  • cantitatile sant pentru 1 blat (e nevoie de 2 insa)
  • 6 oua
  • 200 zahar
  • 200 faina
  • 3 linguri cacao
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 1 praf de copt
  • blat galben:
  • la fel cantitatile sant pentru 1 blat(e nevoie de 2 bucati)
  • 6 oua
  • 250 faina
  • 200 zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 4 cuti de mascarpone(250 g /cutie)
  • 1 kg frisca
  • 150 g zahar
  • 4 plicuri intaritoare de frisca
  • Sirop:
  • 1 litru de apa
  • 400 g zahar
  • 3 esente de rom (sticla de 35 ml)
  • Decor:
  • 1,3 kg frisca
  • 5 intaritoare de frisca
  • 200 g zahar
  • colorant roz(cate-va picaturi)
  • bombonele arginti
  • trandafiri si frunze din marshmallows
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort botez "Adriana":

Blatul maro( se coc 2 blaturi separate):

Primul blat maro:se bat 6 albusuri bine spuma,se pune zaharul si se mai bate bine se adauga apa ,uleiul si galbenusurile, se amesteca usor,se pune faina ,cacaua si praful de copt .

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune compozitia ,se coace 20-25 minute la 160 grade

Tava este destul de mare de fapt, se poate regla in latime doar (nu radeti)are marimea de 45/33 cm

Se procedeaza la fel si cu cel de al doilea blat maro.

Blatul galben (se coc 2 blaturi separate):

Se bat albusurile spuma ,se pune zaharul si se mai mixeaza bine dupa care se pune apa,uleiul si se amesteca usor se pune faina si praful de copt.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt se pune compozitia si se da la cuptor 20-25 minute la 160 grade.

Se procedeaza la fel si cu cel de al doile blat.

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul (nu se arde,grija mare devine amarui)se stinge cu apa ,dupa care se lasa la racit putin ,dupa care se adauga esenta de rom.

Crema:

Se bate bine frisca  cu intaritorul si zaharul,trebuie sa fie ca o zapada foarte tare

Mascarponele se mixeaza foarte bine separat,dupa care se amesteca cu frisca batuta.

Asamblare tort:

Se pune blatul galben pe o tava se insiropeaza bine cu siropul ,se pune aproximativ jumatate din crema(chiar putin mai mult de jumatate se poate pune)se niveleaza frumos dupa care se pune un blat cu cacao,se insiropeaza bine si acesta cu sirop.

Pentru a face priza buna cu blatul urmator se pune un strat de frisca sau crema.

Se pune cel de al doilea blat galben (din care se taie cate pun din lungime si laterale 3 cm aproximativ)se insiropeaza si acesta bine dupa care se pune diferenta de crema iar peste crema cel de al doilea blat cu cacao si se insiropeaza (si din acesta se taie din laterale 3 cm aproximativ)

Pentru decor se bate bine frisca cu zaharul si intaritorul pana devine o zapada foarte tare ,se adauga cateva picaturi de colorant(eu am pus roz ,se poate orice culoare)

Se imbraca tortul cu frica roz,se decoreaza cu bombonele si trandafiri,am pus 9 trandafiri si 18 frunze

Pentru trandafiri ,am sa postez si aceasta reteta cum se face  in zilele care urmeaza,ce-i drept sant foarte migalosi de facut dar uneori merita

PS:Din pacate nici din acest tort nu am sectiune,dar am confirmarea ca a fost foarte foarte bun.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort   botez "Adriana" 67539
retete culinare - Tort   botez "Adriana" 67540
retete culinare - Tort   botez "Adriana" 67541
retete culinare - Tort   botez "Adriana" 67542
retete culinare - Tort   botez "Adriana" 67543
retete culinare - Tort   botez "Adriana" 67544
retete culinare - Tort   botez "Adriana" 67545
retete culinare - Tort   botez "Adriana" 67546
retete culinare - Tort   botez "Adriana" 67549
retete culinare - Tort   botez "Adriana" 67550
retete culinare - Tort   botez "Adriana" 67551
retete culinare - Tort   botez "Adriana" 67554
retete culinare - Tort   botez "Adriana" 67559
retete culinare - Tort   botez "Adriana" 67855
retete culinare - Tort   botez "Adriana" 67856
retete culinare - Tort   botez "Adriana" 67857

COMENTARII (22)

mariac 1

02.12.2010, 21:12

Mihaela11_jo 1

03.12.2010, 02:06

Superb!
Si cata munca

elena1988 1

15.03.2011, 16:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D