Tort Bounty

de ionela84 in Torturi, 27 Oct 2013 | 3250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 125 g unt
  • 200 g ciocolata alba
  • 150 g zahar
  • 125 g cocos
  • Siropul:
  • 4 linguri lapte
  • 100 g zahar
  • Glazura
  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 2 linguri de smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Bounty:

Blatul: se separa ouale,se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile unul cate unul amstecand cu lingura de lemn. Adaugam uleiul amestecand usor, apoi faina amestecata cu praful de copt, cacaua si praful de sare. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (Diam 26 cm) si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

Siropul: caramelizam zaharul avand grija sa nu se arda si il stingem cu lapte, lasam sa fiarba pana se topeste zaharul

Crema: punem laptele impreuna  cu zaharul si ciocolata la fiert. Cand fierbe adaugam grisul amestecand energic si lasam pe foc pana se ingroasa amestecand continuu, luam de pe foc si adaugam untul. Llasam sa se raceasca putin, apoi adaugam nuca de cocos

Glazura: topim ciocolata impreuna cu untul si smantana pe baie de abur

Asamblare: blatul racit  il taiem in 2 si il insiropam

Pe un platou punem primul blat apoi crema si ultimul blat si la sfarsit glazura, ornam dupa preferinta

Pofta buna!

 

COMENTARII (22)

ionela84

ionela84 1

04.03.2014, 23:09

monik80

monik80 1

19.03.2015, 16:05

Adele

Adele 1

19.03.2015, 16:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!