Tort Bounty

de mirela0911 in Torturi, 3 Noi 2015 | 3094 vizualizari

 

Pusesem ochii pe prajitura bounty de ceva vreme si tot am zis ca trebuie sa o fac, dar ..... am schimbat planul. Avand o aniversare in familie m-am gandit sa fac tort, asa ca m-am inspirat de pe blogul LaLena.ro si l-am prestat. A iesit un tort atat de bun si aromat, il recomand mai ales iubitorilor de nuca de cocos.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 300 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 cana cacao
  • 180 ml apa clocotita

Pt. crema:

  • 600 ml lapte
  • 1 cana zahar
  • 200 g unt
  • 6 lg gris
  • 200 g nuca de cocos

Pt. insiropat:

  • 3 lg zahar
  • 400 ml lapte

Pt. ornat:

  • 90 ciocolata de lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • cateva moatze din crema de ciocolata
  • bomboane ornament
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Bounty:

Blatul: Se pune apa la fiert. In momentul in care clocoteste se toarna peste cacao si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel. Se lasa deoparte sa se raceasca.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand incepe sa se intareasca se adauga in mai multe reprize doar 150 g zahar si se mixeaza bine pana se obtine o spuma ca de bezea. Se da deoparte. 

Galbenusurile se mixeaza cu restul de 150 g zahar, apoi se adauga pe rand uleiul si cacaoa racita. Se mixeaza pana se omogenizeaza. La sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina. Aceasta compozitie se adauga peste spuma de albusuri in 3-4 reprize amestecand usor de jos in sus, pana se obtine un aluat omogen. 

Se toarna compozitita intr-o tava rotunda cu pereti detasabili si se da la cuptor la 180 de grade pentru 45-50 de minute, pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa putin sa se racoreasca, apoi se scoate din tava si se pune pe un gratar sa se raceasca complet, apoi se taie in doua.

Siropul: Se caramelizeaza cele 3 lg de zahar. Cand s-a topit in intregime si a prins culoare maronie, se toarna laptele si se lasa la foc mic pana se topeste tot caramelul. Se lasa la racit.

Crema: Intr-o craticioara se pune la fiert apa, zaharul si untul. Cand incepe sa fiarba se toarna grisul in ploaie, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin. Se ia de pe foc si se pune nuca de cocos. Se omogenizeaza bine.

Pe un platou se aseaza primul blat, se insiropeaza apoi se pune 3/4 din crema de cocos. Se niveleaza crema si se aseaza al doilea blat. Se insiropeaza si acesta apoi se unge cu restul de crema. Se da la rece pana se prepara glazura.

Intr-un ibric se pune pe foc frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca usor apoi se toarna peste tort. Se da din nou la frigider pentru a se intari glazura. 

Se mai orneaza cu moatze de crema de ciocolata, cu bombonele ornament sau cum va place, in functie de imaginatia fiecaruia.

Pofta buna sa aveti!

 

 

TIPS-URI

1

Tava folosita pentru blat are diametrul de 28 cm.

2

Iese un blat foarte inalt, se poate taia si in trei parti.

RETETA IN IMAGINI

Tort Bounty-0
Tort Bounty-1
Tort Bounty-2
Tort Bounty-3
Tort Bounty-4
Tort Bounty-5
Tort Bounty-6
Tort Bounty-7
Tort Bounty-8
Tort Bounty-9
Tort Bounty-10
Tort Bounty-11
Tort Bounty-12
Tort Bounty-13
Tort Bounty-14
Tort Bounty-15
Tort Bounty-16
Tort Bounty-17

COMENTARII (43)

mirela0911

mirela0911 1

06.11.2015, 11:47

Ela, am scris la tips, 28 cm are tava!

munca

munca 1

07.11.2015, 12:43

Daca v-ati saturat sa cautati oferte cu adevarat serioase, acum e timpul sa va opriti, pentru ca aici veti gasi ceva ce e deja demonstrat! Puteti castiga bani online, cu un efort inteligent, in timpul liber! Trebuie sa aveti calculator, conexiune la internet, sa stiti sa folositi emailul, documente word si pdf. Tot aici veti invata totul gratuit! Numai cand va hotarati cu seriozitate, cereti detalii mai multe la adresa de email: mihaelacosa97@yahoo.com

miki_a

miki_a 1

09.11.2015, 14:50

Multumesc Mirela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!