Tort Bradut

de T I M E A in Torturi, 20 Dec 2012 | 2554 vizualizari

 

Un tort perfect pentru Craciun cu arome de iarna delicioase.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • un varf de sare
  • 250 gr zahar
  • 400 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • 2 mere mari (aprox 500 gr)
  • 2 gutui ( aprox 650 gr)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita mix de condimente: scortisoara, nucsoara, cuisoare, ghimbir
  • Crema:
  • 2 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 linguri apa
  • 250 gr unt
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • Ornat
  • 300 ml frisca indulcita pt imbracat tortul
  • 1 lingurita esenta de vanilie Dr. Oetker
  • un strop colorant alimentar albastru si un strop colorant galben pentru a obtine culoarea verde
  • 50 ml frisca + un strop colorant rosu pentru ornamente
  • bombonele colorate sidefate Dr. Oetker
  • alte diverse ornamente colorate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Bradut:

Mai intai spalam si curatam fructele si le dam prin razatoarea mare. Le stoarcem putin de suc si adaugam zaharul vanilat, coaja rasa de la citrice si mixul de condimente si amestecam bine.

Separat intr-un bol mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand in continuare cu mixerul pe treapa cea mai mica. La final incorporam faina amestecata cu praful de cop, folosind o spatula.
Adaugam fructele si amestecam cu grija sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia in tava mare de la cuptor tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30 de minute. Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Eu am facut blatul cu o zi inainte pt a se putea decupa mai bine.

Pentru a decupa bradul, am imbracat tortul in folie de Al., am desenat un bradut apoi cu un cutit cu varful ascutit si care taie bine am decupat bradul.

Pregatim crema: amestecam bine ouale cu zaharul pudra, apoi adaugam apa si vanilia despicata in doua. Punem pe baie de aburi si amestecam pana se ingroasa si devine ca o budinca. Luam de pe foc si lasam la racit. Dupa ce s-a racit turnam intr-un bol si mixam adaugand treptat untul.

Cu o lingura asezam crema pe prima foaie si nivelam frumos. Nu necesita insiropare pt ca blatul este destul umed de la fructe. Asezam deasupra cealalta foaie si dam la frigider timp de o ora.

Mixam cele 300 ml frisca si adaugam colorantii. Imbracam tot tortul cu frisca  verde incepand cu partile laterale apoi deasupra. Mixam si cele 50 ml de frisca si adaugam colorantul rosu si ornam.

In rest ornam folosind bombonelele sidefate si cele colorate.  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Bradut 194617
retete culinare - Tort Bradut 194619
retete culinare - Tort Bradut 194620
retete culinare - Tort Bradut 194621
retete culinare - Tort Bradut 194622
retete culinare - Tort Bradut 194623
retete culinare - Tort Bradut 194624
retete culinare - Tort Bradut 194625
retete culinare - Tort Bradut 194626
retete culinare - Tort Bradut 194627

COMENTARII (47)

T I M E A 1

22.12.2012, 11:30

Ubulika

T I M E A 1

22.12.2012, 11:31

multumesc frumos Mihaela

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:34

Ce simpatic este!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55