Tort brownie cu branza dulce

de Zamfira in Torturi, 1 Mai 2016 | 1150 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolată menaj
  • 120 g unt
  • 150 g zahăr
  • 4 ouă
  • 150 g făină
  • 1 praf de copt
  • 300 g brânză de vaci
  • 1 pliculeţ zahăr vanilinat
  • 300 g vişine din compot
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort brownie cu branza dulce:

Rupem ciocolata în bucăţele şi o topim împreună cu untul pe bain-marie.

Omogenizăm cu mixerul 2 ouă şi 50 g zahăr, adăugăm puţină sare şi pliculeţul de zahăr vanilinat. Adăugăm ciocolata topită cu untul apoi treptat făina amestecată cu praful de copt.

Punem la scurs vişinele din compot.

Într-un vas amestecăm brânza de vaci cu cele 2 ouă rămase şi restul de 100 g zahăr.

Ungem şi tapetăm cu făină o formă de tort sau tavă de prăjituri de mici dimensiuni(20-24 cm).Turnăm 1/3 din compoziţia de ciocolată în tavă. Deasupra punem din loc în loc din compoziţia de brânză, apoi punem jumătate din vişine, punem din nou aluat cu ciocolată, cu brânză, vişine şi tot aşa.

Punem tava în cuptorul preîncăzit pentru 40-50 minute, foc moderat.

Lăsăm tortul să se răcească complet în tavă şi abia apoi o scoatem şi feliem.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort brownie cu branza dulce-0
Tort brownie cu branza dulce-1
Tort brownie cu branza dulce-2
Tort brownie cu branza dulce-3
Tort brownie cu branza dulce-4
Tort brownie cu branza dulce-5
Tort brownie cu branza dulce-6
Tort brownie cu branza dulce-7
Tort brownie cu branza dulce-8
Tort brownie cu branza dulce-9
Tort brownie cu branza dulce-10
Tort brownie cu branza dulce-11
Tort brownie cu branza dulce-12
Tort brownie cu branza dulce-13
Tort brownie cu branza dulce-14

COMENTARII (24)

Catalina L 1

02.05.2016, 21:02

anca_rm 1

03.05.2016, 10:59

bunnn

noiinbucatarie 1

03.05.2016, 11:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04